Вивезення ТПВ зі Львова буде контролювати громада

Максим Бурич  |  Понеділок, 10 липня 2017, 19:44
Громадська рада при Львівській обласній державній адміністрації долучиться до контролю за організацією вивезення твердих побутових відходів зі Львова
Вивезення ТПВ зі Львова буде контролювати громада

Сьогодні, 10 липня, під час засідання Правління громадської ради при ЛОДА було обговорено ряд питань, до яких буде залучатись громадська рада. Зокрема, під час обговорення питань було винесене на загал питання про контроль громадською радою  виконання Ухвали Львівської міської ради «Про організацію вивезення твердих побутових відходів у Львові на період до 30.06.2019 року».

За словами голови громадської ради при ЛОДА Андрія Болюбаша, громрада буде однією з сотень організацій на Львівщині, які будуть контролювати процес вивезення твердих побутових відходів з міста Львова.

«Пропонується обов’язкова участь представників громадської ради в роботі Комісії по контролю за питанням про поширення на територію Львова повноваження ЛОДА щодо вирішення питань збирання, зважування, вивезення, зберігання та захоронення твердих побутових відходів передбачених ухвалою. Пропоную не посилати в комісію багато людей від нас, бо контролювати будуть більше 100 організацій Львівщини. Не тільки організації міста, а і області будуть контролювати процес вивезення сміття зі Львова», - зазначив Андрій Болюбаш.

Члени правління громадської ради погодили таке рішення одноголосно.

Також під час засідання ради, члени правління вирішили збільшити кількість комісій Громадської ради, зокрема комісій з служби у справах дітей, державного архіву, питань цивільного захисту, держспоживстандарту, та охорони спадщини.

Присутні обговорили важливість участі у діяльності департаментів та управлінь, зокрема співпраця за для кращого результату на користь інтересів громади Львівщини. За словами голови Громадської ради Андрія Болюбаша 17 липня о 16:00 відбудеться робоча зустріч голів комісій Громадської ради з керівниками департаментів та управлінь, на якій буде обговорена подальша співпраця.

За рішенням Громадської ради було піднято питання про створення комісії щодо ситуації, яка склалась на сьогоднішній день з нормативно грошовою оцінкою земель Львова. Рішенням правління громадської ради буде створена комісія, до якої будуть залучені експерти та в результаті буде напрацьований механізм врегулювання проблемного питання, через яке спричиняється додаткове над-навантаження та закриття більшості підприємств.

Присутні на засіданні вже обрали дату наступного засідання. Громадська рада при Львівській облдержадміністрації засідатиме 5 серпня.

Нагадаємо, раніше голова Львівської ОДА офіційно представив представив нового голову громадської ради при Львівській ОДА Андрія Болюбаша.

22 травня за результатами голосування було обрано нового голову громадської ради при Львівській ОДА. Ним став представник ГО «Розвиток громади» Андрій Болюбаш. Прошу усіх любити і шанувати пана Андрія і запрошую усіх до співпраці», - сказав Синютка.

Він також наголосив, що у жодному випадку не буде втручатись у обрання голів постійних комісій громадської ради.

«Це моя принципова позиція. Після того, як будуть обрані комісії, тоді ми уже проведемо нараду з керівниками профільних департаментів обласної державної адміністрації», - сказав голова ОДА.

Раніше ми детально писали про те, як Андрія Болюбаша обирали головою громадської ради при Львівській ОДА.

comments powered by HyperComments