Трамвайне депо чи новий креативний простір?

Субота, 8 липня 2017, 20:12
Музей, еко-парк, концертний зал...все це може з'явитись у приміщенні колишнього трамваного депо №8, якщо ЛМР "виселить звідти "Львівелектротранс"
Трамвайне депо чи новий креативний простір?

Перетворення старого трамвайного депо на креативний простір для реалізації нових ідей - таку пропозицію висунули автори проекту "Креативний квартал". Назва Lem Station - в честь львівського письменника-фантаста Станіслава Лема, має символізувати об'єднання історичної атмосфери з інноваційними ідеями.

Про перетворення депо на інтерактивний простір заговорили в 2015: тоді ІТ-бізнесмен Ілля Кенінгштейн запропонував ідею про реорганізацію ангарів старого депо, а ЛМР погодилась на оренду приміщень потенційному інвестору на терміно в 50 років. 

Відхід пана Кенінгштейна від роботи над проектом дав стимул львівським підприємцям зайнятись реорганізацією приміщень старого депо. Тепер Марк Зархін, Олег Мацех, Тарас Кимцей та Олег Дрінь є авторами проекту.

За попередньою задумкою, Lem Station стане насамперед місцем для комунікації підприємців, тим не менш, тут будуть також амфітеатр, еко-парк, дитячі центри та площа для проведення майстер-класів.

Автори проекту планують повністю зберегти історичну забудову, в той час як міська рада оголосила інвестиційний конкурс для оплати втілення проекту в життя.

Тим не менш, деякі приміщення депо залишаються у власності ЛКП"Львівелектротранс", а  також орендуються Львівським історичним музеєм. Така ситуація створює складнощі для реалізації проекту.

Нагадаємо, бізнесмен Олег Мацех також пропонує створити на території депо історичний музей та інтерактивний хаб.

comments powered by HyperComments