Бережіться кліщів: на Львівщині вже 66 хворих на енцефаліт

Субота, 8 липня 2017, 09:39
Як повідомляє «Варта – 1», серед цих 66 потерпілих – 5 дітей, котрі ще не мають 17 років.
Бережіться кліщів: на Львівщині вже 66 хворих на енцефаліт

Оксана Семенишин - завідувач лабораторії відділу особливо небезпечних інфекцій ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» повідомляє, що протягом 6-ти місяців, до неї звернулось 66 осіб, в котрих виявили хворобу Лайма. Нагадаємо, що того року було всього 35 таких випадків.
Діагностовано, що всі випадки інфекції у людей проявились через укуси кліщів.
Цього місяця, до Львівської інфекційної лікарні потрапила вагітна молода жінка – львів’янка, в котрої також виявили хворобу Лайма.

Осана Семенишин розповідає де нас можуть підстерігати кліщі: на прогулянці в парку, в лісі, на відпочинку в горах, на будь якій відкритій місцевості з рослинністю.

Серед 66 пацієнтів – 20 мешканців області та 46 львів’ян.
Найчастіше випадки захворювання Лайма трапляються у Яворівському та Золочівському районах.

Лікарі застерігають, що до цієї хвороби треба ставитись серйозно. Енцефаліт може мати розвиток, і перерости в хронічний, коли вражатиме серце, суглоби, нервову систему і шкірні покриви.

Оглядайте своє тіло щоразу після прогулянок. Якщо ж помітила кліща чи незрозумілі червоні плями на шкірі – не гайте часу, йдіть в лікарню. Лише деякі види кліщів переносять енцефаліт.

Відомо, що ризик підхопити хворобу від кліща залежить від того, скільки часу від пробуде у вас на шкірі. Якщо кліща видалили менш ніж за 24 години з моменту його укусу, тоді можливість захворіти доволі мала. Лікарі кажуть, що зазвичай багато що залежить від імунітету людини.
Якщо ви не помітили кліща, і він у вас на тілі більше трьох діб, тоді ймовірність майже стовідсотково, що ви отримаєте зараження.

Нагадаємо, Сім парків Львова обробили від кліщів

comments powered by HyperComments