Трамп закликав Росію припинити дестабілізацію ситуації в Україні

Четвер, 6 липня 2017, 16:08
США працюють над підтриманням миру в Центральній і Східній Європі.
Трамп закликав Росію припинити дестабілізацію ситуації в Україні

«Ми постійно закликаємо Росію припинити її дестабілізуючі дії в Україні і в інших місцях», - заявив президент США під час виступу на площі Красінських у Варшаві, яке транслювалося на сайті Білого дому.

Також Трамп зазначив, що США і Польща співпрацюють в боротьбі з «дестабілізуючою поведінкою Росії». Сполучені Штати будуть і далі підтримувати мир в Центральній і Східній Європі.

Крім того, президент США заявив: «Ми ведемо важку боротьбу проти радикального ісламського тероризму, і ми переможемо». «Ми не можемо змиритися з тими, хто відкидає наші цінності і використовує ненависть, щоб виправдати насильство проти цивільних», - підкреслив він. Він додав: «Сьогодні Захід також стикається з тими силами, які прагнуть випробувати нашу міцність, щоб підривати нашу впевненість і кинути виклик нашим інтересам».

За день до зустрічі з його російським колегою Володимиром Путіним Трамп заявив, що якщо Росія і втручалася в передвиборну кампанію в США, то це робили й інші країни. «Я думаю, що це могла бути і Росія. Але я також вважаю, що це могли бути і інші країни. Я не буду уточнювати. Але вважаю, що дуже багато втручалися», - заявив Трамп.

4 липня стало відомо, що зустріч двох президентів відбудеться у форматі окремої бесіди.Раніше прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков повідомив журналістів, що планується "повноцінна сидяча зустріч", а не розмова "на ногах". Представник Кремля раніше розповів, що Трамп і Путін обговорять боротьбу з міжнародним тероризмом, теми Сирії і України, а також "сферу роззброєння".

Нагадаємо, Держсекретар США буде в Україні 9 липня

comments powered by HyperComments