Вишкіл молоді в Зашкові

Середа, 5 липня 2017, 16:12
Вишкільний табір для молоді відбувся в с. Зашків Жовківського району, з ініціативи громадської організації «Юнацтво», за сприяння відділу молодіжної політики департаменту внутрішньої та інформаційної політики ЛОДА.
Вишкіл молоді в Зашкові

Цікаво знати, що в Зашкові народився Євген Коновалець - полковник Армії УНР, голова Проводу українських націоналістів, перший голова ОУН та один з ідеологів українського націоналізму. Тому цього року обрали саме Зашків.

Вже було три подібних заходи. Цікаво, адже щороку на вишколі можна зустріти учасників з різних куточків Льввщини. Та з кожним роком їх більше.

Навчання проводили учасники АТО – бійці батальйону «Айдар», також учасників бойових дій «Асоціації комбатантів», Організація T-Helpers, Центр військово-патріотичного виховання Самооборони "Галичина".

Цьогоріч учасників можна було поділити на 2 групи - це діти учасників бойових дій на Сході країни та учасники табору «Комбатант 2017». Таких дітей було найбільше.

У межах вишкільного табору, учасники навчились розбивати табір, жити в польових умовах та піклуватись про себе. Також ентузіасти відвідали музей Євгена Коновальця та могили батьків провідника.

Маленьких героїв ознайомили з військовим мистецтвом та наданням першої медичної допомоги в бою.

Цікаво те, що дітей ознайомили з географією сіл Зашкова і Завадова. Це для того, аби вони змогли використати набуті знання для оборони.  

Також діти дуже відповідально поставились до проблеми сортування сміття.  Вийшло 30 кг скла, 20 кг пластику, 15 кг металу, 1 кг алюмінію.

Вмотивована молодь провела екологічну акцію і прибрала територію навколо табору.

Кошти за вторинну переробку від сортованого сміття, якого назбирали 66 кг., передадуть на підтримку бійців АТО. 

Нагадаємо, На Львівщині відбудеться молодіжний патріотичний фестиваль «Зашків-2017»

comments powered by HyperComments