Це вимушений крок з ініціативою вивезти сміття зі Львова у зв'язку із неспроможністю влади міста виконувати свої обов'язки, - ЛОДА

Олег Довганик  |  П'ятниця, 30 червня 2017, 13:19
У місті є серйозні проблеми, відсутня санітарна очистка, а також втрачена логістика обробки і вивозу сміття.
Це вимушений крок з ініціативою вивезти сміття зі Львова у зв'язку із неспроможністю влади міста виконувати свої обов'язки, - ЛОДА

Львівська міська рада не опрацювала жодну із 14 ділянок, яку запропонувала ОДА для будівництва заводу.

Про це повідомив Олег Синютка на брифінгу 30 червня.

Голова ОДА відзначив, що серед громадських активістів є величезна агресія, яка не дозволяє очистити місто від сміття.

"Я досі не маю повного тексту ухвали яку вчора прийняли депутати. Але вона суттєво відрізняється від того проекту який пропонувала ОДА", - сказав Синютка.

"Саботаж Самопомочі перейде у активну фазу. Раніше фракції просто не голосували за прийом сміття у районних радах, а тепер уже саботаж буде відвертим", - зазначив посадовець.

Голова ОДА наголосив, що до листопада буде відновлена система переробки відходів та вивіз вторинної сировини що суттєво зменшить кількість ТПВ у Львові.

"У 2018 повинні перейти до системної переробки, зокрема виготовлення РДФ-палива. У 2019 повинні приступити до будівництва завод0 ,який повністю вирішить проблему ТПВ у Львові. Головне не потрібно говорити про політичне сміття, ми говоримо тільки про господарське сміття", сказав Синютка.

Нагадаємо, львівські депутати делегували повноваження із вивозу сміття Синютці.

Мер Львова вніс правки до проекту рішення.

Проект рішення передбачає проведення аудиту "Львівспецкомунтрансу" із 1 червня 2016 року.

Також передбачається повне зважування сміття, яке вивозиться із території міста Львова.

Керівник фракції БПП Петро Адамик запропонував депутатам перенести розгляд цього питання на невизначений термін, щоб члени робочої групи, які працювали над проектом рішення, зустрілись із представниками ОДА й напрацювали справді спільний проект рішення.

"Телефоном я отримав інформацію про те, що такий проект рішення не дозволить ОДА належно вивозити сміття зі Львова", - сказав Адамик.

Проте його пропозицію підтримали тільки 13 депутатів.

comments powered by HyperComments