У Львові День Конституції відзначили біля провідників української нації (ФОТО)

Юлія Субота  |  Середа, 28 червня 2017, 13:19
28 червня у Львові відбулись урочисті заходи з нагоди річниці прийняття Конституції України.
У Львові День Конституції відзначили біля провідників української нації (ФОТО)

Сьогодні, 28 червня, львів`яни долучились до святкування 21-ї річниці з нагоди прийняття Конституції України. Розпочались урочисті заходи покладання квітів до пам’ятника В`ячеславу Чорноволу звідки колона рушила центром міста до пам’ятника Тарасові Шевченку.

Тут громада разом із активістами та очільниками влади провели спільне віче та під супровід хору виконали гімн України. 

"Українська Конституція – це такий же невід’ємний символ держави, як синьо-жовтий прапор і золотий тризуб. Конституція, яка визнана найбільш демократичною, дала можливість іншим націям і народностям взяти за основу цінності і свободи людини та народу. Конституція закріпила Україну як унітарну, соборну, неподільну та суверенну державу. Я переконаний, що сьогодні, ми зупинили навалу московського агресора, в першу чергу через те, що в Україні комфортно не лише українцям, але й всім тим, хто сьогодні знайшов тут свою нову домівку. Ми знаємо, що захищаємо, ми здатні сьогодні захистити себе і всю цивілізовану Європу. Ми здатні сьогодні, увійшовши в асоціацію з Європейським Союзом, вибудувати добре заможне життя", - звернувся до всіх присутніх губернатор Львівщини Олег Синютка. 

"День Конституції та День Незалежності - два великі свята української нації, про які не можна забувати. Щороку, коли я у місті у ці дні, приходжу до Тараса Григоровича, аби разом з усіма потішитись з того, що маємо свою землю", - розповіла "Справжній Варті" львів`янка пані Марія. 

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті".

 

comments powered by HyperComments