Львівщина попрощалась з відомим істориком Володимиром Косиком

Середа, 28 червня 2017, 10:44
Прощання відбулось у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла у Львові. Поховали відомого історика на Личаківському кладовищі на полі  № 83.
Львівщина попрощалась з відомим істориком Володимиром Косиком

Сьогодні, 27 червня, на Львівщині попрощались із українським вченим та громадсько-політичним діячем Володимиром Косиком.

Попрощались із Володимиром Косиком його учні, рідні, побратими, представники влади, громадськість. Свої співчуття рідним історика та громадськості висловила заступник голови НТШ в Америці Анна Процик, листом підтримки - Надзвичайний та Повноважний Посол України у Франції Олег Шамшур.

Нагадаємо, Володимир Косик помер 12 червня на 93 році життя. 

Довідково

Володимир Косик – український історик, фахівець з історії французько-українських взаємин, історії УНР та історії України періоду Другої світової війни. Був засновником і редактором франкомовного журналу «Європейський Схід», брав активну участь у громадському житті української діаспори Франції, голова «Об'єднання українців у Франції». З 2000 - професор Львівського національного університету ім. Івана Франка.

Володимир Косик відзначений державними нагородами, зокрема орденом України «За заслуги ІІІ ступеня» (2005) та однією з чотирьох найбільших відзнак Франції – Орденом мистецтв, письменства (1998).

Раніше Львів попрощався з відомим громадським діячем Юрієм Бойком.

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments