На Львівщині відбудеться третя зустріч робочої групи Україна-ЄС з підтримки децентралізації

Вівторок, 27 червня 2017, 13:44
Упродовж 29-30 червня на Львівщині перебуватиме делегація євродепутатів з метою участі у  Третій зустрічі робочої групи Україна-ЄС з підтримки децентралізації.
На Львівщині відбудеться третя зустріч робочої групи Україна-ЄС з підтримки децентралізації

У межах візиту, 29 червня у м. Львові відбудеться зустріч Європейських делегатів з керівництвом Львівської області, презентація ініціативи розробки макрорегіональної стратегії Європейського союзу для регіону Карпат, брифінг за участі керівництва області та голови делегації євро депутатів.

30 червня у Східноєвропейському колегіумі місцевої та регіонального самоврядування у м. Хирові, Старосамбірського району Львівської області відбуватиметься Третя зустрічі робочої групи Україна-ЄС з підтримки децентралізації.

Під час заходу запланували обговорення таких важливих тем, як «Реформа децентралізації в Україні: загальний розвиток, досягнення, проблеми» та «Нарощування потенціалу через обмін досвідом та співпрацю на місцевому рівні між ЄС та Україною». Після того відбудеться засідання круглого столу на тему: «Децентралізація повноважень та розвиток місцевої демократії України та ЄС. Підсумки та подальші перспективи».

Серед учасників заходу:

  • голова Львівської облдержадміністрації Олег Синюка,
  • голова Львівської облради Олександр Ганущин;
  • народний депутат України, Почесний голова Східноєвропейського колегіуму територіального та місцевого самоврядування  А. Лопушанський;
  • Європейські делегати на чолі з президентом Комітету Регіонів ЄС М. Маркулла;
  • перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В. Негода;
  • голова Харківської обласної ради, Голова Української асоціації районних і обласних рад С. Чернов;
  • представник CIVEX, спеціальний радник комісара Ханна в регіонах і містах країн, охоплених політикою сусідства Ф. Шаусбергер;
  • Генеральний секретар Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи А. Кіфер;
  • професор Національного університету в м. Ужгород, співавтор дослідження С. Слава;
  • представники Комітету регіонів ЄС А. Абромавічус та А. Ядла;
  • програмний директор U-EAD з Європою від GIZ (Компонент І) Б. Файгель.

Участь у засіданні круглого столу також візьмуть керівництво Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерства культури України, Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства закордонних справ України,  представники всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, програм міжнародної технічної допомоги в Україні, Офісу Ради Європи в Україні та члени Комітету регіонів Європейського Союзу.

Нагадаємо, політику Львівщини щодо покращення доступності регіону презентували на другому Форумі місцевого розвитку.

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті". 

comments powered by HyperComments