У Львові відбудеться перший #ШухевичФест

Понеділок, 26 червня 2017, 17:38
З 30 червня до 2 липня на Білогорщі відбудеться перший #ШухевичФест з нагоди 110-ої річниці від дня народження Романа Шухевича, де діятиме три локації: спортивна, творча та музична.
У Львові відбудеться перший #ШухевичФест

У межах фестивалю відбудеться відкриття виставки присвяченої родині Шухевичів «Незламна сила духу» від музею генерала-хорунжого УПА Романа Шухевича, спортивні активітети від Народного дому «Білогорща», кінопокази, дискусії й лекції від Меморіального музею тоталітарних режимів «Територія Терору», презентація стадіону Білогорщі, відновленого у межах проекту «Громади в дії», музична програма та майстер-класи для дорослих і дітей від Львівської станиці «Пласт», Культурно-мистецького центру «Супутник», Народного дому Левандівки та інших організацій. Розпочнеться фестиваль справжньою повстанською ватрою, а завершиться реальним рок-н-ролом від таких знаних львівських гуртів «Parabellum» «Джалапіта», «Torban», «Lemkobluegrassband», «Шостечуття» та ін.

Локацію для події обрали не просто так: на території Білогорщі є музей Шухевича. Загалом фестиваль охопить три місця: таборування і спортивна локація (І день), творча (ІІ день), але паралельно працюватиме перша локація, яка перетвориться на спортивний майданчик, де буде багато цікавих атракцій, і третя локація (ІІІ день) – музична.

«У нас буде лекторій, де працюватимуть історики, які розкажуть, що Роман Шухевич був не просто генералом УПА, а багатогранною особистістю: пластуном, спортсменом, бізнесменом, підпільником. Лекторій буде не просто місцем вичитування лекцій, а місцем для розмов та обговорень», - зазначив науковий співробітник музею «Територія Терору» Андрій Шиманський.

Музична програма доволі різноманітна: о 16.00 год розпочнеться концерт з виступів колективів самодіяльності, а у 18.00 год виступлять «Parabellum» «Джалапіта», «Torban», «Lemkobluegrassband», «Шосте чуття».

Нагадаємо, у рідному селі Коновальця під Львовом вшанували великого українця.

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments