Садовий і Задзеркалля: думка про "сміттєве" віче

Понеділок, 26 червня 2017, 15:28
Про недільне віче під стінами міської ради.
Садовий і Задзеркалля: думка про "сміттєве" віче

"Віче Самопомочі і Ко - це відкритий маніфест сепаратизму. У промовах Садового і Березюка є усі ознаки ідеології сепаратизму. А саме: маніпулятивне обґрунтування особливості та грандіозності Львова, маніпулятивне знеціненя та дискредитація державної влади та заявка про опір та захист ("маєм себе захистити") Такого кшталту смисли та образи лунали на мітингах у Донецьку та Луганську в 2014-му. Щоб не бути голослівною я розписала частину промов на сьогоднішньому віче. Це суцільні маніпуляції: перебільшення, перекручування та просто брехня. Ну, і приправлене драматичним пафосом", - повідомляє журналістка, блогерка Вікторія Балицька на своїй сторінці у Фейсбуці.

Зокрема, авторка акцентує увагу на слова мера Львова Андрія Садового, яки заявив, що "очікував на братську допомогу від тих людей які працюють в державних органах" і "на превеликий жаль її не отримали".

"Яку ще братську допомогу? Ми в умовах ринкової економіки. За усе треба платити згідно прозорих угод. Як це не отримали? Сміття ж почали вивозити. Запропоновано ту допомогу, яка є прийнятною для "людей які працюють в державних органах". Чи вони мають йти на якісь пожертви заради Садового, який 10 років не вирішував проблеми вивозу сміття?", - дивується Вікторія Балицька.

Окрім того, у словах міського голови помітили популізм на тему боротьби за Незалежність у 90-х:

"Як би мої друзі ... не лягли на граніт, як в 90-х наші львівські студенти лягали на граніт за Незалежність...", - сказав Андрій Садовий.

Більше здивував Олег Березюк, відомий голодуванням під Адміністрацією Президента, який принизив воїнів, сказавши, що вони "відсиділи два роки у заячих норах".

"Прекрасне маніпулятивне самоприниження і приниження воїнів - бо які ще "заячі нори"??? А заяча нора - це сильний образ! Пригадуємо собі Люїса Керрола і його "Алісу в країні чудес". Заяча нора - це Задзеркалля. Неіснуюча паралельна реальність. Війна - це паралельна реальність. А її не існує. Вояки ховалися в неіснуючі реальності. В берцях, які купила не держава, а волонтери ... тут знецінення держави", - акцентує журналістка.

Окрім цього, у словах Березюка відбулось ототожнення державної влади з зовнішнім ворогом РФ. Львів'яни проти зовнішнього ворога, а отже і проти державної влади.

"Споконвічному ворогу Російській імперії цього успіху не треба, тому цей успіх засипається сміттям. Для того щоб знищити Україну. Сміття це як куля, це куля, яка вбиває Україну", - заявив Березюк.

Вікторія Балицька резюмуює, що "після того віче СБУ мала б як мінімум навідатися до кожного з виступаючих. Бо вони висловлювали завуальовані заклики до повалення державної влади. 
І ще, маніпуляція відбулася навіть у частині визначення чисельності віче. Мерія подала що було до 5 тисяч . Але за інформацією керівника ГУНП у Львівській області В.Середи взяло участь близько 500 людей".

Раніше "Справжня Варта" розповідала, як пройшло «сміттєве віче» у Львові, яке ні до чого не призвело.

Більше новин із життя Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments