Львів упродовж двох тижнів буде очищено від сміття, - Львівська ОДА

Олег Довганик  |  П'ятниця, 23 червня 2017, 11:11
Голова Львівської ОДА Олег Синютка повідомив, що на полігони Львівської області буде вивезено 6,5 тис. сміття, а також те сміття, яке накопичиться протягом двох тижнів
Львів упродовж двох тижнів буде очищено від сміття, - Львівська ОДА

Голова Львівської ОДА Олег Синютка підтвердив 112.ua, що робота з вивезення сміття зі Львова сьогодні, 23 червня, розпочалася.

За його словами, це вже третій раз, коли обласна адміністрація бере на себе функції щодо вивезення сміття зі Львова.

"Ми домовилися з полігонами Львівської обл., згідно з меморандумом, який був підписаний, і сьогодні кількість в обсязі 6,5 тис. т, що нагромаджена у місті, розподілена між полігонами, на які ми почали вивезення. Плюс те, що відбувається щоденне накопичення, ми також додали до цього об'єму. Наше завдання протягом двох тижнів повністю очистити місто від сміття. Робота вже почалася", - сказав Синютка.

Далі, за його словами, є два варіанти: або місто передасть функцію поводження з твердими побутовими відходами обласній державній адміністрації на постійній основі. "Другий варіант, якщо вони не передадуть, то ми, як і в попередні рази, очистимо місто, щоб вони далі займалися", - сказав Синютка.

Як повідомлялося, сьогодні вранці у голови обладміністрації відбулася нарада з компаніями, які займаються вивезенням сміття, після чого вони повідомили, що починають вивезення сміття зі Львова. До цього, зокрема в "АВЕ Умвельт Україна", розповіли 112.ua, що не мають договорів з жодним із полігонів на вивезення львівського сміття.

Нагадаємо, що проблему львівського сміття загострила пожежа на Грибовицькому сміттєзвалищі в травні 2016 року, після якої на полігоні припинили відвантажувати відходи.

Львівська влада намагалася домовитися про вивезення сміття в інші регіони, але наразилася на протести мешканців.

Через ситуацію зі сміттям діяльність міського голови піддавалася критиці з боку президента і прем'єра.

Зокрема Петро Порошенко говорив, що Садовий "за два з половиною мерських строки не зміг вирішити найгостріше комунальне питання і буквально засипав сміттям найкрасивіше європейське місто України".

comments powered by HyperComments