Замість Садового знову виконають його роботу

Максим Бурич  |  Середа, 21 червня 2017, 18:58
Мер Львова і надалі не робить реальних кроків для вирішення катастрофічної ситуації із сміттям у Львові
Замість Садового знову виконають його роботу

Сьогодні, 21 червня, під час брифінгу віце-прем’єр-міністра України – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Генадія Зубка, голови ЛОДА Олега Синютки та міського голови Андрія Садового вчергове наголосили на вирішенні проблеми з львівським сміттям. Розмова між міськими головами Львівщини та Віце-прем’єр-міністром України Геннадієм Зубко завершилась домовленістю провести логістику та налагодити одноразове вивезення всього сміття зі Львова та активізувати середньостроковий план по вивезенню сміття зі Львова.

«Важливо припинити витрачати сили і кошти на політичний піар навколо львівського сміття. Львів має 700 млн гривень на рахунках. Ці кошти мають бути використані, аби вирішити проблему мешканців міста. Якщо ми сьогодні справді прагнемо корисних якісних рішень для справді європейської львівської громади, то мусимо прибрати політику. Важлива умова – налагодження прямої комунікації міського голови Львова із головами інших міст Львівщини у вирішенні проблеми. Держава не буде тиснути на органи місцевого самоврядування.Тільки відверте спілкування може наблизити до вирішення проблеми», - наголосив під час брифінгу віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка зауважив, що для того, аби вивезти все сміттям у Львові, потрібно мінімум два тижні і політична воля міського голови.

«Точну дату можна буде назвати завтра-післязавтра, коли буде узгоджено з кожним полігоном графік вивезення, але це точно буде не менше, як два тижні», – сказав голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Натомість голова Львова Андрій Садовий після брифінгу голови ОДА та віце-прем’єра Геннадія Зубка також вийшов до преси і знову заспівав стару пісеньку. З його слів, він і надалі буде очікувати від центральної влади рішень щодо вивезення сміття з міста.

«На сьогоднішній день ситуація є критична. Той об'єм сміття, який є на землі, на перевиборах станціях - це орієнтовно 11,5 тисяч тонн. Я очікував що сьогодні ми отримаємо чітку логістику куди ми можемо це сміття вивозити, бо в Україні є 5500 полігонів. Сьогодні я такої відповіді не почув, можливо є якесь конкретне рішення і воно буде доведене до нас.Я вважаю, що робити тимчасовий полігон на території Львова - це не можливо в умовах нинішнього часу. Нам потрібен резервний полігон. Грибовичі обслуговували Львів і 4 міста Львівської області. Знайти полігон в межах Львівської області просто. У нас ж військові бази, де були ракети, де були хімічні субстанції. Якщо виділити територію, яку "довести до пуття", я очікую, що така ділянка буде запропонована місту. Ми знаємо, де ми будемо будувати завод, ми маємо терміни по проектуванню. Нас цікавить територія, куди ми будемо вивозити сміття поки не збудуємо власний завод. Нам потрібні угоди на 2 роки. По меморандуму неможливо все зробити одномоментно. Є міста, які готові з нам співпрацювати, але нам ще треба зробити дуже багато роботи. можливо протягом пів року це буде реально. Але вже зараз є критичне накопичення, яке треба вивезти», - заявив Садовий.

Раніше ми писали про те, як Садовий хоче монополізувати ринок ТПВ у Львові.

comments powered by HyperComments