У Садового хочуть возити сміття у Самбір

Олег Довганик  |  Середа, 21 червня 2017, 13:16
«Зараз ми вивозимо сміття машинами із ЖЕКів і де ми це сміття хоронимо – тільки один Бог знає», - Рудницький
У Садового хочуть возити сміття у Самбір

У Львові склалась критична ситуація із сміттям, проте якщо комплексно підійти до вирішення цього питання, то його можна вирішити за 2-3 роки.

Про це під час апаратної наради повідомив директор департаменту з питань поводження із відходами Львівської міської ради Іван Рудницький.

«Кожного дня місто виробляє 500 тонн сміття. Наразі сміття приймають чотири міста – це 100 тонн у день. Залишається приблизно в день 300 тонн сміття. Якщо помножити на один місяць, то ми маємо 9 тисяч тонн сміття. Крім того, 8,5 тонн сміття зараз є на базах перевізників, вони не мають куда його вивозити. Ситуація просто жахлива», - сказав Рудницький.

Він також відзначив, що перевізник САД не вивозить сміття з міста Львова.

«САД здохло місяць назад. AVE припинив будь-який вивіз ТПВ з міста Львова. У області вони вивозять сміття, а з міста – ні. Зараз ми вивозимо сміття машинами із ЖЕКів і де ми це сміття хоронимо – тільки один Бог знає», - сказав Рудницький.

Він також відзначив, що у Франківському районі міста склалась дуже критична ситуація.

«Якщо б міста області приймали хоча б одну мащину в день до 1 вересня, то ситуацію можна покращити. Золочів, Перемишляни, Брониця, Великі Мости, Стрий можуть приймати сміття зі Львова. Самбір може приймати 5-10 машин в день. Там є величезний полігон, який незаповнений», - сказав Рудницький.

Він також закликав терміново провести засідання обласної ТЕБ і НС.

Перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський своєю чергою звернувся до Рудницького із проханням направити цю інформацію офіційно у Львівську ОДА.

«Але й є розкарадання коштів на смітті. 6,5 млн грн розікрали. Надіюсь, ви розумієте, що красти людські гроші не можна», - звернувся Замлинський до Рудницького.

Раніше ми писали про те, що у Садового хочуть облаштувати нові Грибовичі.

 

 

comments powered by HyperComments