Пільговики на Львівщині не позбавляться безкоштовного перевезення

Максим Бурич  |  Середа, 21 червня 2017, 12:13
Пільгові категорії населення будуть продовжувати користуватись правом безкоштовного проїзду по Львівщині.
Пільговики на Львівщині не позбавляться безкоштовного перевезення

Про це сьогодні, під час прес-конференції розповів в.о. директора департаменту транспорту та зв’язку Львівської ОДА Роман Кокотайло. За його словами, проблема з монетизацією та пільговими перевезеннями вже досягла консенсусу. Перевізники декілька разів зустрілись з представниками влади, та прийшли до спільного рішення. 

«Оскільки уряд розглядає монетизацію пільг в комплексі з конституційною реформою, ми, враховуючи ту критичну ситуацію, яка склалась на Львівщині, досягли консенсусу асоціаціями та перевізниками, які працюють на території області щодо учасників бойових дій, інвалідів війни. Вони і надалі будуть перевозитись безкоштовно. Ми розуміємо, що у нас є величезна соціальна відповідальність перед тими, хто нас захищав та захищає, цілісність нашої країни та суверенітет України. 

Всі інші соціальні категорії людей, які мають право пільгового проїзду згідно з законом України також будуть перевозитись безкоштовно. В свою чергу, Львівська ОДА буде вишукувати додаткові кошти у другому півріччі для компенсації автотранспортних розтрат підприємствам, які виконують пільгові перевезення. 

Також, є пенсіонери, які визначені постановою КабМіну. Для того, щоб не зупинити автотранспорті перевезення на території Львівської області, ми досягли консенсусу з асоціаціями та перевізниками. Транспортні підприємства будуть надавати 50% знижки пенсіонерам, які визначені постановою Кабінету Міністрів від 1993 року», - розповів Роман Кокотайло.

В свою чергу голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка наголосив на тому, що в цьому році відбулась зустріч перевізників з головою ЛОДА Олегом Синюткою, на якій було вирішено, що монетизація пільгових перевезень має бути однозначно, а в разі затримки будуть прийняті рішучі міри. 

Наразі, за словами Івана Велійка, перевізники не мають проблем з пільговим перевезенням, навіть на тимчасову відсутність монетизації.

«31 березня відбулась зустріч з паном Олегом Михайловичем та обговорили монетизацію. Він сказав, що в разі відсутності монетизації, ми будемо приймати рішення щодо обмеження деяких категорій пільгових громадян. Наразі голова ЛОДА дотримав слова, і вже з 1 липня ми будемо діяти за іншою схемою перевезень», - зазначив Велійка.

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments