У Львові відбувся круглий стіл щодо безвізу

Максим Бурич  |  Вівторок, 20 червня 2017, 12:42
Основні плюси та подальші зміни для Львівщини обговорили за круглим столом у львівській ОДА.
У Львові відбувся круглий стіл щодо безвізу

Перші результати після отримання безвізового режиму були обговорені за круглим столом "Безвізовий режим - черговий крок до європейської інтеграції України".

Голова Львівської ОДА Олег Синютка в черговий раз привітав українців з отриманням безвізового режиму для України та наголосив на безперечній важливості для країни такого кроку в євроінтеграційних процесів.  

Після отримання безвізу,  лише 19 громадян не було допущено до перетину кордону через недостатню кількість коштів для перебування закордоном та через проблеми з попередніми спробами перетину. 

Як зауважив Начальник західного регіонального управління державної прикордонної служби України Володимир Єгоров,  єдиною видимою проблемою стали черги на кордоні.

"Якщо враховувати кількість бажаючих перетнути кордон і проблеми,  які виникають на кордоні,  то можна сказати що українці добре проінформовані щодо умов перетину, а 19 людей,  яким було відмовлено мали проблеми з кількістю коштів на перебування закордоном та проблеми з порушенням правил перебування закордоном раніше. Наразі  можу зазначити,  що судячи з кількості автомобілів та черг на кордоні,  безвізом користується багато українців", - зазначив Володимир Єгоров. 

У міграційній службі повідомили,  що перед введенням безвізу українців, які вирішили отримати біометричний закордонний паспорт зросло втричі.  

"Ми наразі маємо справу з тисячами українців,  які захотіли змінити звичайний закордонний паспорт або просто отримати біометричний.  Тисячі громадян подали документи та виконали основну умову перетину кордону по безвізу - біометричний паспорт", - зазначив  т.в.о. начальника головного управління ДМС у Львівській області  Ігор Дашавець. 

Під час круглого столу відбулось обговорення важливості співпраці країн після введення безвізового режиму для України з консулами Чеської Республіки та Республіки Польща.

Генконсул Чеської республіки Певно Пешек привітав українців та зауважив про велику відповідальність,  яку поклали на Україну та українців з введенням безвізу.

comments powered by HyperComments