Цегляний мур на вул. Пильникарській знаходиться в аварійному стані

Понеділок, 19 червня 2017, 10:44
Зараз готують звернення до комісії ТЕБ і НС для виділення коштів із резервного фонду для проведення протиаварійних робіт.
Цегляний мур на вул. Пильникарській знаходиться в аварійному стані

У Львові цегляний мур на вул. Пильникарській (за церквою св. Миколая, вул. Б. Хмельницького, 28) знаходиться в аварійному стані, аби його відремонтувати, готують звернення до комісії ТЕБ і НС для виділення коштів із резервного фонду для проведення протиаварійних робіт.

Слід додати, що зараз тривають масштабні реставраційні роботи церкви св. Миколая. На вул. Пильникарській, за церквою, є цегляний мур. Його довжина приблизно 40 м і товщина приблизно 40 см. Через значні перепади висот між муром і будинковолодіннями, мур потріскав, в деяких місцях обвалився. Є багато небезпечних тріщин.

Оскільки зараз тривають реставраційні роботи церкви св. Миколая, на подвір’ї церкви проводяться археологічні розкопки. Розкопки проводяться близько муру, тому є побоювання, щоб він не завалився.

Відтак, у Львові збираються підготувати звернення до комісії ТЕБ і НС для виділення коштів для проведення протиаварійних робіт для збереження муру.

Довідка
Церква св. Миколая є однією з найдавніших церков міста. Точна дата будівництва храму невідома, однак, за деякими джерелами, у 1300 році храм уже був збудований. Споруда збудована у традиціях давньоукраїнської архітектури. Грубі стіни збудовані із блоків тесаного каменю. На жаль, на сьогодні верхні частини втрачені і не дають повної уяви про первісний вигляд храму. Церква ґрунтовно перебудовувалась у XVII – на поч. XIX ст., постраждала під час пожежі 1783 р. У 1924-1935 роках під час реставрації було розкрито первісну білокам’яну кладку нижньої частини стін.

Нагадаємо, одну з найстаріших церков Львова відреставрують.

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

 

comments powered by HyperComments