Садовий порушив законодавство через дітей

Максим Бурич  |  П'ятниця, 16 червня 2017, 13:29
Міська рада Львова порушує законодавство через те, що погодила Програму надання фінансової підтримки дошкільним та загальноосвітнім закладам міста, які знаходяться у приватній формі власності.
Садовий порушив законодавство через дітей

Таку заяву сьогодні зробила активіста та член Батьківської ради Львівщини пані Галина Мельник. За її словами, фінансування приватних шкіл не відповідає законодавству і за цим фактом Батьківська рада Львівщини вже скеровувала звернення до міської ради.

 «Зараз у школах комунальної власності є дуже багато проблем. Про це говорять і у Львівській міській раді. У стратегії, яку обговорюють у Батьківській раді Львівщини, йдеться про те, що у 17 навчальних закладах досі є пічне опалення, у трьох – підвальні котельні, у 12 школах не діють басейни, неналежний стан інженерних мереж, застаріла матеріально-технічна база», – повідомила активістка Галина Мельник.

На таку заяву міський голова Андрій Садовий одразу ж повідомив:

 «Я вам продовжу цей список ще на декілька сторінок і розкажу про проблеми, які є. Але якщо ви хочете почути нашу філософію, то я вам коротко можу її розказати. Діти не винні. Дитина, яка навчається в школі чи у садочку має мати підтримку фінансову. Вважаємо, що ми приймаємо рішення у рамках чинного законодавства. Якщо дитина навчається у садочку, то немає значення, чи це державний, чи приватний. За кожною дитиною мають йти гроші. Нам вигідно, щоб більше було приватних шкіл і садочків, бо немає такого фінансового навантаження», -  заявив Садовий.

Проблема, на думку Галини Мельник постає в тому, що навіть попри виділення коштів приватним навчальним закладам, батьки дітей в державних школах продовжують примусово збирати гроші на ремонти в навчальних закладах.

Раніше повідомлялося, що Батьківська Рада Львівщини проти фінансування приватних закладів освіти з бюджету.

Більше новин із життя Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments