Профспілки Львова протестують проти розкрадання майна громади

Максим Бурич  |  Четвер, 15 червня 2017, 19:10
Факти розкрадання комунального майна через «схеми» та «пограбування століття» - профспілка художників та профспілка архітекторів проти беззаконня від влади
Профспілки Львова протестують проти розкрадання майна громади

Сьогодні, 15 червня, відбулась прес-конференція на якій представники профспілок художників та архітекторів вкотре нагадали про беззаконня від чиновників Львівської міської ради.

Зокрема, Голова ЛОО Національної спілки художників України Олег Микита зауважив про бездіяльність міської ради щодо розкрадання комунального майна Львова в особливо великих розмірах.

Мова зайшла за 197 об’єктів нерухомості, які за декілька років були виведені з власності громади міста до приватних осіб.
«Існують чисельні факти зловживання Управлінням комунальної власності і розкрадання майна. Є інформація, що було вкрадено більше 20 приміщень, проте ми володіємо інформацією, що їх вже 197. Наразі по них відкриті кримінальні впровадження, проте чи буде результат - чекаємо. Сума вкраденого майна на сьогоднішній день складає 500 мільйонів гривень. Ми зауважуємо на тому, що протизаконні дії начальника Управління комунальної власності ЛМР Інни Свистун призвели до того, що громада втратила таку велику кількість об’єктів», - зазначив Олег Микита.

За словами представників профспілок, розкрадання майна тягнеться вже багато років, проте реальні дії по відновленню чи поверненню в комунальну власність не проводяться.

«Поодинокі випадки незаконного відчуження комунального майна міста Львова мали місце з 2010 року, однак з 2013 року і до сьогодні відбувається масова втрата усіх об’єктів нерухомості, які не здані в оренду чи не йдуть на викуп», - зауважив Олег Микита.

comments powered by HyperComments