ЛНУ ім. І.Франка спільно із Львівським ІТ Кластером запускає нові програми навчання

Середа, 14 червня 2017, 16:02
За сприяння Львівського ІТ Кластеру, на факультеті електроніки та комп’ютерних технологій з вересня стартують чотири нові програми навчання.
ЛНУ ім. І.Франка спільно із Львівським ІТ Кластером запускає нові програми навчання

Нові програми об’єднані однією назвою - Data Science&Intelligent Systems. Саме цю програму абітурієнти можуть обирати з першого курсу, а вже на другому курсі – окремий напрямок з чотирьох: Machine Learning&Artificial Intelligence, Data Analysis, Internet of Things та Smart Solutions&Intelligent Systems.

Основною метою нових програм є підготувати спеціалістів з Інформаційних Технологій, згідно з новими вимогами ринку праці.

Програми навчання поділені на три блоки: перший – фундаментальний, до якого входять базові предмети такі: математика чи програмування. До другого блоку входять вже більш вузькоспеціалізовані предмети згідно з напрямком навчання. А до третього більш комунікаційні – командна робота, презентаційні навики тощо, якраз те, чого часто не вистачає ІТ-фахівцям на сучасному ринку праці.

Над розробкою програми спільно працюють професори та викладачі Львівського Університету та фахівці ІТ-індустрії, зокрема працівники компаній PLVision, Global Logic, Epam та SoftServe. У планах, за фінансування ІТ Кластеру та ІТ-компаній, створити на базі програм нову навчальну лабораторію.

Студенти навчатимуться розробляти комп’ютерні системи, які розпізнаватимуть людську мову; автопілоти для авто та літаків; моделі, які прийматимуть рішення, які товари чи послуги пропонувати клієнтові, враховуючи його вподобання; будувати системи, які будуть інтелектом для комп’ютерних ігор і самі в реальному часі навчатимуться на своїх помилках; аналізуючи велику кількість даних, створюватимуть моделі, які будуть здатні ідентифікувати онлайн-шахрайство тощо.

Раніше представники львівського ІТ Кластеру відвідали Маріупольський технічний ліцей. 

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments