ТОП-5 фестивалів червня на Львівщині

Неділя, 11 червня 2017, 19:04
Культурні події Львова та області, на які можна встигнути до кінця місяця.
ТОП-5 фестивалів червня на Львівщині

Почалася спекотна пора, а разом із нею — можливості для подорожей та саморозвитку, часто - безкоштовних. “Справжня Варта” обрала для наших читачів п’ять масштабних фестивалів, які відбудуться на території Львівської області впродовж червня та які будуть цікавими як для молоді, такі і для дорослих.

XV Фестиваль Давньої Музики у Львові


11 — 18 червня мешканці та гості Львова зможуть відчути себе у справжньому середньовічному місті Європи, відвідавши низку музичних концерів. Цьогорічна тематика програми звертає увагу на мультикультурність Львова та показує її крізь призму сприйняття музикантів.

Так, у різні дні слухачі зможуть насолодитися звуками лютні, литовської бірбіне, органу та сопілки; прослухати синагогальні мелодії, пісні про кохання та про війну, вірменські наспіви, поліфонію та багато іншого.
Фестиваль започаткований 2003 року та уже став невід’ємною частиною історичного комплексу міста.

Місця проведення: Церква Пресвятої Євхаристії (Домініканський собор) (пл. Музейна, 1) та Львівська філармонія. Детальніше — на сайті філармонії.

Зашків


16 — 18 червня у селі Зашків на Жовківщині відбудеться традиційний однойменний молодіжний фестиваль. Цього року він пройде під гаслом “Джерело духу” та приурочений 126-ій річниці від Дня народження полковника Євгена Коновальця.

На території біля озера в підніжжі гори Берекавиці, молоді українці вшановуватимуть Євгена Коновальця як символ незламності духу і чину української ідеї. Окрім цього, метою фестивалю є розвиток принципі громадянського суспільства та заохочення молоді до здорового способу життя. 

Передбачається символічне запалення ватри, спів під гітару, велопробіг, військові навчання, інтелектуальні дискусії, школа виживання, футбол босоніж, форум української книги, ніч кіно та багато іншого.

Захід відвідають гурти "Друже Музико", "Жива", "Залізний Хрест", "Рай Із Твоїх Снів", "ЛТК", Юлія Качула, "Holly Loud", "Guys Band", Зеновій Медюх. Хедлайнер фестивалю – гурт "Тінь Сонця".

Вхід вільний.

"Lviv Yoga Day"

17 — 18 червня площа Ринок та парк Івана Франка у Львові перетворяться на простір йога-фестивалю.

Як зазначають організатори, LvivYogaDay- це наповнений простір для тих, хто шукає відпочинку, душевного затишку та можливості зупинитися і почути себе справжнього у шаленому ритмі сучасного міста. 

Окрім головної тематики фестивалю — йоги, відвідувачам обіцють надати інформацію про здоровий спосіб життя, нові формати життя та образу мислення.

Новий формат події передбачає йога-марафон, низку лекторії, концерти в стилі мантра-музика та мантра-дайвінг, вегетаріанські майстер-класи, мистецький та дитячий простір.

"Йога, як давня фізична та духовна практика, має не тільки оздоровче значення, але й здатність згуртовувати суспільство і виховувати взаємоповагу. Тому сьогодні проведення такого заходу є обов’язковою культурною сходинкою на шляху порозуміння не тільки в нашій країні, а й у світі", - коментують ідею організатори.

Вхід вільний

Alfa Jazz Fest 2017

23 — 27 червня у трьох локаціях Львова пройде Міжнародний джазовий фестиваль: з 23 червня діятиме сцена ім. Едді Рознера у Парку культури та сцена на Площі Ринок, з 24 червня - сцена біля Палацу Потоцьких.

Організатори очікують багатьох виконавців з України (Mansound, Igor Osipov Quartet, Ruslan Egorov Quartet) та з-за кордону (Kinga Głyk Trio (Польща), Gordon Goodwin’s Big Phat Band (США),  Buika (Іспанія) та багато інших).

Найбільш очікуваними гостями фестивалю стануть легендарні Chick Corea Elektric Band та відомі американські виконавці Yellowjackets. 

Деталі на сайті події.

«W Live. Тихі дні любові і музика миру» пам’яті Василя Сліпака

29 червня — 1 липня у Львові вперше пройде фестиваль, присвячений новітньому Герою та відомому львівському оперному співакові - Василеві Сліпаку.

Подія охопить декілька локацій, на яких відбудеться Свята Літургія, хоровий маратон від відомих виконавців, фортепіанний маратон, на якому слухачам представлять постлюдії та твори Карла Орфа “Карміна Бурана” і Джоакіно Росіні “Agnus Dei”.

Окрім цього, відвідувачам слід розраховувати і на оперний маратон: у програмі моннопери, творчість Дмитра Бртнянського, Людвіга ван Бетховена та ін.

Для організаторів захід — це також можливість зібрати на одній сцені найкращих музикантів з різних країн Європи, які знали і працювали із Василем Сліпаком.

Вхід вільний. Більше інформації за посиланням.

comments powered by HyperComments