Урядовці запланували зміни на ринку землі Прем’єр-міністр

Максим Бурич  |  П'ятниця, 9 червня 2017, 11:11
Володимир Гройсман зазначив про можливі подальші зміни на земельному ринку України
Урядовці запланували зміни на ринку землі Прем’єр-міністр

Минулого тижня за ініціативою прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана відбулась зустріч з аграріями країни та обговорення «тіньового» ринку аграрної землі. Про це під час круглого столу «Формування ринку землі в Україні. Як земельна реформа позначиться на розвитку сільських територій?» зазначила директор департаменту Агропромислового розвитку Львівської ОДА Наталія Хмиз.

За її словами, прем’єр-міністр на зустрічі зауважив декілька основних правил, за якими має рухатись ринок землі. 

«За підсумками зустрічі прем’єр-міністр висловив декілька побажань, які стануть основними. Ми будемо розробляти не законопроекти, а розроблятимемо загальну концепцію ринку землі на всіх рівнях. Основне – це те, що землю для аграрних дій може придбати лише українець. Тобто іноземці не матимуть права придбати собі землю для сільськогосподарських справ. 

Також прем’єр-міністр зазначив, що придбати землю можливо лише до 200 гектарів», - зауважила Наталія Хмиз.

Під час круглого столу  директор департаменту Агропромислового розвитку Львівської ОДА зазначила важливість змін на ринку землі України та виходу з тіньового ринку на відкритий. 

«Наразі, мораторію немає, існує тіньовий ринок землі, від якого треба позбавлятись якомога швидше.

Різні політичні партії на вигоду собі декларують мораторій та напрацьовані схеми цього мораторію. Насправді, це дуже велика і кропітка робота, яку треба відстоювати у Верховній Раді»,- зазначила Наталія Хмиз.

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments