У Львові порушили питання забудови історичного центру міста

Четвер, 8 червня 2017, 15:52
Зокрема, йдеться про будівництво на вул. Шевченка, 60.
У Львові порушили питання забудови історичного центру міста

8 червня голова фракції Української Галицької Партії у Львівській міській раді Тарас Чолій поставив кілька важливих запитань начальникові управління архітектури та урбаністики Юліанові Чаплінському та керівниці управління охорони історичного середовища Львова Лілії Онищенко, які звітували перед депутатами. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу УГП.

Зокрема, депутата турбує ситуація з незаконними забудовами, які провокують напругу між мешканцями та міською владою, безповоротно нищать історичний центр міста та створюють додаткове надмірне навантаження на міську інфраструктуру.

У тому числі, йдеться про будівництво на вул. Шевченка, 60, для забудовника якого 31 травня ДАБІ скасувала 9 Містобудівних умов та обмежень на будівництво житлового кварталу, визнавши, що документи для цього забудовника управління архітектури підготувало неправильно.

“Під час розгляду цього питання я був присутній на виконкомі і вже тоді попереджав про їх незаконність. Сьогодні це доведено рішенням компетентного органу. Тому я прошу пояснити, чому управління архітектури підготувало завідомо незаконні рішення на розгляд виконавчого комітету?” - наголосив Тарас Чолій.

Також депутат нагадав про кричущі порушення при будівництві на вул. Чайковського, 31, де незаконно була знесена стара кам’яниця, та низку інших скандальних об’єктів. Адже, попри те, що в місті, начебто, діє й управління охорони історичного середовища, незаконні і скандальні забудови у Львові, навіть у зоні ЮНЕСКО, з’являються, як гриби після дощу. 

Нагадаємо, раніше Тарас Чолій подав до суду на міського голову Львова Андрія Садового.

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments