Кожного дня Садовий витрачає на сміття 800 тис грн, - депутат

Олег Довганик  |  Четвер, 8 червня 2017, 12:42
Від мера Львова вимагають погодитись на земельну ділянку від Львівської ОДА.
Кожного дня Садовий витрачає на сміття 800 тис грн, - депутат

Депутат Львівської міськради Валерій Веремчук вимагає від мера Львова Андрія Садового негайно ініціювати зустріч із керівництвом ОДА і облради та інвесторами, які будуть будувати у Львівській області три сміттєспалювальні заводи. Про це Веремчук заявив під час сесії ЛМР.

Веремчук наголосив, що недоцільно кожного дня витрачати по 800 тис грн на вивіз сміття зі Львова. 

Водночас садовий заявив, що він не до кінця розуміє, за які кошти область збирається будувати заводи, адже це дуже коштовні проекти.

Садовий також зазначив, що за його інформацією, у області потрібно мінімум п'ять заводів із переробки сміття. 

Додамо, що сам Садовий не відповів на запитання, коли місто почне будувати завод на ТЕЦ-2.

Фракція "Народного контролю" оприлюднила заяву про критичну ситуацію зі сміттям у Львові. Зокрема, депутати нагадали, що влітку 2016 року пропонувалось оголосити інвестиційний конкурс на будівництво сміттєпереробного комплексу. Натомість, міський голова Львова чекав єврокредитів та просив черговий раз голосувати за мільйони з бюджету на вивезення ТПВ. Бюджет втратив понад 300 мільйонів гривень.

"Людей можна буде зрозуміти. Навіть якщо вони перекриють усі дороги у Львові та візьмуть в облогу Ратушу", - йдеться у заяві.

Посадовці також зазначити, що оголошений облрадою інвестиційний конкурс уже дав результати: було відібрано три інвестора, які готові збудувати на Львівщині одразу три сміттєпереробні заводи. У "Народному контролі" пропонують міському голові Львова Андрію Садовому провести перемовини з одним із них. Депутати наголошують: якщо Садовий відкине пропозицію, таким чином він розпишеться у власному небажанні щось зробити.

Натомість Бабак наголосив, що експертиза із цієї ділянки може бути тільки у жовтні.

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті".

 

comments powered by HyperComments