Львівський прокурор прозвітував по вкраденому майну у громади

Максим Бурич  |  Четвер, 8 червня 2017, 11:21
Прокурор Львівщини заявив про нові деталі розслідування справи по відчуженню комунального майна в незаконний спосіб.
Львівський прокурор прозвітував по вкраденому майну у громади

Сьогодні, 8 червня, у приміщенні прокуратури Львівської області відбувся брифінг щодо діяльності правоохоронних органів по кримінальним справам. Прокурор Львівщини Юрій Квятківський та начальник ГУ НП у Львівській області Валерій Середа повідомили про хід розслідування щодо незаконного відчуження нерухомого майна з комунальної власності.

За словами начальника ГУ НП Валерія Середи, наразі слідчі дії ще проводяться, а кількість вже арештованого майна наразі складає 25 об’єктів. В ході слідчих дій кількість нерухомості може зрости, тому правоохоронці не дають остаточні дані по цій справі.

«На сьогоднішній день ГУ НП у Львівській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо осіб, які шахрайським способом заволоділи понад 20 об’єктами нерухомості що перебували у комунальній власності. Кількість нерухомого майна наразі не є сталою, тому що проходять перевірки матеріалів і можливо їх буде більше», - заявив під час брифінгу Валерій Середа.

24 серпня 2016 до міськради від прокуратури області було подано заяву щодо незаконного набуття у приватну власність 6 об’єктів комунальної власності. На підставі звернення прокуратурою області вже 25 серпня 2016 року було внесено відомості до єдиного реєстру державного реєстру за частиною 1 статті 190 ККУ. Після цього у жовтні 2016 року міська рада звернулась до поліції із заявою щодо незаконного вилучення з комунальної власності одного об’єкта нерухомості по вулиці Свєнціцького, 7. За цим фактом у поліції 27 жовтня 2016 року також були внесені відомості в ЄРДР за статтею 356 ККУ. 

В подальшому проводилось розслідування і оперативні заходи і було встановлено, що злочинцями було відчужено 25 об’єктів комунального майна. Фактично, привласнення приміщень відбулося за двома основними схемами – через суди та безпосередньо через «чорних нотаріусів». Право приватної власності за цими приміщеннями тепер зареєстроване за громадянами Мальковою Л.М., Сандул І.Г. та Андрієвським P.O. 

Під час брифінгу прокурор Львівської області оголосив про нові деталі розслідування. Наразі, з п’яти фігурантів цієї справи вже затримано двох. Один фігурант справи втік закордон, а ще двох будуть затримувати. Остаточних результатів розслідування правоохоронці ще не можуть представити.

Нагадаємо, активісти виявили понад десять випадків порушення прав громадян.

Раніше у Львові громадські активісти, у тому числі і ГО "Розвиток громади" вимагали відставки керівника управління комунальної власності ЛМР Інни Свистун та припинення розкрадання комунального майна.

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments