На Львівщині жінка хотіла продати своє немовля

Субота, 3 червня 2017, 09:31
Сина мати оцінила у 3 тисячі доларів.
На Львівщині жінка хотіла продати своє немовля

Нещодавно правоохоронці Львівщини викрили злочин, пов’язаний із торгівлею людьми.

Ще в січні 2017 року працівники правоохоронних органів отримали інформацію про те, що молода жінка шукає покупців для своєї дитини. 

20-річна матір виставила оголошення в інтернеті про продаж своєї ще ненародженої дитини за 3000 доларів США, половину з яких вона мала отримати до народження сина.

У травні 2017 року народився хлопчик, якого вже 1 червня обмінювали на грошовий еквівалент у розмірі 80 тисяч гривень. При отриманні решти суми, поліція затримала зловмисницю.

Матері дитини повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, відповідно до ч. 3 ст. 149 КК України (торгівля людьми, вчинена стосовно малолітнього).

У провадженні тривають першочергові слідчі дії, вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Підозрюваній загрожує покарання до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на Львівщині уже багато років правоохоронці борються з проблемою торгівлі людьми, а активісти усіляко привертають увагу громадськості до цієї проблеми. Так, у Львові організовували міжнародну науково-практичну конференцію з цього приводу, встановлювали мистецьку інсталяцію, а владні, правоохоронні структури та представники громад Львівщини шукали спільні механізми вирішення питання.

Більше новин із життя Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments