Садовий позбавить львів’ян субсидій

Максим Бурич  |  П'ятниця, 2 червня 2017, 13:34
Вже з травня житлові субсидії для львів’ян призначатимуть «по новому».
Садовий позбавить львів’ян субсидій

Сьогодні, 2 червня, під час брифінгу начальник управління соцзахисту ЛМР Наталія Демкович та заступний начальника управління соцзахисту Леся Дронь розповіли про зміни у призначенні та наданні населенню субсидій на наступний період для домогосподарства, які отримували її у попередній період. 

Неможливість видачі субсидії зумовлено відсутністю даних для надання субсидій громадянам. Як зазначила Наталія Демкович, відділи соціального захисту міста не отримали від Державної фіскальної служби жодної інформації про доходи громадян за період з 1.04 по 31.03.2017 року. Саме відсутність інформації унеможливила призначення субсидій для громадян з 1 травня на наступний період. 

Також з 1 травня набули чинності зміни до Положення, внесені постановою Кабміну від 26.04.2017 №300, зокрема, щодо призначення субсидії на наступний період для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді:

1.    Житлова субсидія призначається, виходячи із середньомісячного сукупного доходу осіб за чотири квартали, що передують місяцю, з якого призначається субсидія.
2.    У разі отримання інформації про прострочену понад два місяці заборгованість з оплати послуг, субсидія на наступний строк не призначатиметься, про що структурний підрозділ з питань соцзахисту інформує особу. Якщо протягом двох місяців з дати інформування про не призначення субсидії на наступний строк громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії, в іншому випадку – з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору.
3.    Передбачено алгоритм монетизації частини зекономлених житлових субсидій. Частина невикористаної суми субсидії перераховується на особовий рахунок одержувача субсидії в банківській установі або виплачується через відділення пошти.
4.    Період опалювального сезону для домогосподарств, які використовують природній газ\електричну енергію для індивідуального опалення, розраховується з 16 жовтня по 15 квітня.

За підписом міського голови Андрія Садового до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана було підготовлено листи щодо своєчасного нарахування субсидій на наступний період.

Більше новин із життя Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments