Візьми і зроби: Садовий позбавить львів’ян гарячої води

Максим Бурич  |  П'ятниця, 2 червня 2017, 12:42
Львів’янам відключатимуть воду з 23:00 до 5 ранку
Візьми і зроби: Садовий позбавить львів’ян гарячої води

Сьогодні, 2 червня, під час засідання виконавчого комітету було прийнято рішення про відключення водопостачання в нічний період. Як пояснив в. о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Олександр Одинець, таке рішення прийняли через те, що держава із лютого заборгувала підприємствам, які підігрівають воду, 250 мільйонів гривень субсидій.

«Невідшкодування субсидій і пільг у міжопалювальний період взагалі ставить підприємства на межу виживання. Більше того, є певна хитрість львів'ян щодо показів лічильників. А витрати на газ є і вони мають бути належним чином компенсовані.

Ми будемо з розумінням ставитися до реакції львів'ян на таке наше рішення, навіть якщо з їхнього боку буде обурення. Безперечно, ми будемо їм пояснювати, що воно є правильним. Адже якщо є ресурс, який витрачається на підігрів води, а натомість підприємства не отримують компенсації, то це ставить їх на межу виживання», – розповів Олександр Одинець.

Також за словами директора департаменту фінансової політики ЛМР Олега Іщука, заборгованість держави по субсидіях сягає 600 млн грн.

«Сьогодні в цілому по місту по системі субсидій і пільг заборгованість – 600 млн. З них ЛКП «Львівтеплокомуненерго» – 247 млн грн, ЛКП «Залзничтеплоенерго» – 766 млн грн, ЛКП «Львівводоканал» – 7, 5 млн грн і наші ЖЕКи – 40 млн грн. У державному бюджеті закладені дуже маленькі суми, яких не вистачає навіть на півроку. План нарахувань відшкодувань через область – 934 млн грн. в рік, а ми вже на 1 червня отримали 771 млн грн.. Виходить, що лише 200 лишається на 7 місяців. Тобто без кореекції державного бюджету нічого тут не буде», – зауважив Іщук.

Відключення води планується розпочати після проведення гідравлічних випробувань системи, які ще тривають в окремих районах міста. Обмеження у водопостачанні будуть введені до початку опалювального сезону, який планується вже у вересні-жовтні 2017 року.

Більше новин із життя Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments