Заступник міністра освіти і науки України у Львові озвучив зміни, які чекають на студентів

Четвер, 1 червня 2017, 19:13
Зокрема, йдеться про покращення якості освіти завдяки іноземним студентам.
Заступник міністра освіти і науки України у Львові озвучив зміни, які чекають на студентів

1 червня у Дзеркальній залі Львівського національного університету імені Івана Франка заступника Міністра освіти і науки України Роман Греба зустрівся ректорами львівських вишів.

Присутні обговорили реформу вищої освіти, зокрема, механізми урегулювання питань в частині залучення іноземних студентів. 

Заступник Міністра зазначив, що іноземні студенти сприяють покращенню української системи вищої освіти. Тому необхідно підвищувати якість освіти цих студентів, вводячи додаткові вимоги до документів про освіту, які студенти отримують у своїх країнах. 

Також МОН запроваджує обов’язкове ЗНО для всіх іноземних студентів. Після закінчення першого курсу кожен з них повинен буде скласти іспит з мови навчання – української, англійської або російської. 

Опісля, обговорили особливості використання майна вищими навчальними закладами, питання популяризації студентського спорту та оновлення ЄДЕБО.

У зв’язку із заміною програмного забезпечення у Єдиній державній електронній базі з питань освіти, доступ користувачів до ЄДЕБО буде поновлено 12 червня, а з 29 червня вступники зможуть отримати доступ до своїх електронних кабінетів.

Нагадаємо, у 2018 році збираються реформувати початкову освіту в чотирьох областях. Окрім цього, на Львівщині здійснюють реформування системи професійно-технічної освіти, а саме: ролі, склад, функції та обов'язки регіональних рад ПТО. 

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments