У Львові на літературній конференції обговорять європейські цінності

Середа, 31 травня 2017, 11:09
Організатором заходу є Фонд Конрада Аденауера.
У Львові на літературній конференції обговорять європейські цінності

Уперше в місті відбудуться заходи літературної конференції «Європа на зламі часів – література, цінності та європейська ідентичність».

Як зазначають організатори, захід сприяє поглибленому науковому та культурному діалогові між європейськими країнами. 

Кожні два роки, починаючи з 2002 року, у різних містах Європи збирається культурна еліта — письменники, політики, журналісти, науковці, студенти — які обговорюють такі питання як: ідентичність; переоцінка цінностей та культурної спадщини; релігія, міфи і політика між Сходом та Заходом; транскордонна роль літератури та мови у Європі.

Офіційне відкриття відбудеться 6 червня о 18:00 у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької.

8 червня, о 18.00, у Будинку вчених відбудеться літературне читання міжнародної конференції «Європа на зламі часів – література, цінності та європейська ідентичність».

Мова конференції українська та німецька з синхронним перекладом. Офіційний дрес-код заходу – cocktail attire.

Довідково:
Фонд Конрада Аденауера – це політичний фонд, наближений до християнсько-демократичного союзу Німеччини. Свобода, рівність та солідарність є ключовими принципами їх роботи. Фонд здійснює свою діяльність по всій Німеччині через 18 регіональних освітніх центрів та закордонні офіси в 100 країнах, де щороку реалізується близько 200 програм. Офіс Фонду Конрада Аденауера в Україні працює з 1994 року.

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments