На незаконно відчужене нежитлове приміщення на пр. Свободи 1/3 накладений арешт

Вівторок, 30 травня 2017, 09:27
Служба безпеки України у березні цього року відкрила кримінальну справу.
На незаконно відчужене нежитлове приміщення на пр. Свободи 1/3 накладений арешт

Це підвальне приміщення у центрі міста є у переліку 44 об’єктів, які незаконним чином вибули з комунальної власності, і відповідно до інформаційної довідки з Єдиного державного реєстру речових прав на нерухоме майно, воно перебуває у приватній власності Лозинського О.Є.

Житловий будинок на пр. Свободи зареєстрований за територіальною громадою. Нежитлові приміщення, що входять в склад багатоквартирного будинку є віднесені до комунальної власності, управлінням не відчужувалися, і у спільну сумісну власність мешканців будинку не переходили. Проте були укладені договори оренди від 19.07.2000 та від 29.12.2006 зі Спільним українсько-польським підприємством ТзОВ «Мистецький кіноконцертний комплекс «Кінотеатр Дніпро». Договір оренди був припинений 11.05.2010 на підставі акту приймання-передачі балансоутримувачу.

Однак, відповідно до інформаційної довідки з Єдиного державного реєстру речових прав на нерухоме майно, приміщення перебуває у приватній власності Лозинського О.Є. Відтак, Служба безпеки України відкрила кримінальну справу, виїмка всіх документів відбулася 20.04.2017, а вже в травні цей об’єкт був арештований.

Зокрема, відкрите кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України, в якому Львівська міська рада є потерпілою стороною, так як підприємець на підставі акту незаконно переоформив право власності на приміщення на себе.

Нагадаємо, що з метою належного вивчення фактів, які вказують на незаконність відчуження значної кількості об’єктів комунального майна, відповідно до розпорядження міського голови Львова створено відповідну комісію, і вже відбулося її перше засідання.

Більше новин із життя Західної України читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments