Україна повністю відійшла від імпорту енергетики з Росії, - Насалик

Олег Довганик  |  Понеділок, 29 травня 2017, 11:44
Міністр енергетики та вугільної промисловості приїхав на Львівщину
Україна повністю відійшла від імпорту енергетики з Росії, - Насалик

Кабінет Міністрів України прийняв і втілює у життя реформу вугільної галузі України, адже те, що було раніше – це була система утилізації бюджетних коштів. Реформа вугільної галузі є надзвичайно потрібно і на часі.

Про це під час засідання апаратної наради повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик.

За словами міністра, реформа передбачає, що шахтарі будуть забезпечені засобами виробництва, а також окремо буде передбачена безпека роботи шахтарів, на що закладено 200 млн грн.

Також уряд укладає міжнародні контракти для створення матеріально-технічної бази для шахтарів.

«Ми зараз вибираємо, де така база із матеріально-технічного забезпечення буде створена – на Львівщині чи у Івано-Франківській області», - сказав міністр.

Він також зазначив, що у державі також проводиться величезна реформа у сфері енергетики і ця реформа є базовою для розвитку економіки.

Крім того, за словами Насалика, Україні уже повністю вдалось відійти від імпорту енергетики з Російської Федереації. Більше того, зараз Україна експортує енергетику за кордон, зокрема у Молдову, а також розробляє варіант експорту у Білорусь.

Також Ігор Насалик наголосив на тому, що уряд, який сьогодні працює, називають прольвівським, адже шість міністр закінчили львівські вищі навчальні заклади.

«Такого прольвівського уряду ще не було», - сказав Насалик.

Додамо, міністр енергетики та вугільної промисловості сьогодні перебуває із робочим візитом на Львівщині.  

comments powered by HyperComments