У Львові презентували переваги заміщення газу та використання «чистої» енергії

Максим Бурич  |  П'ятниця, 26 травня 2017, 12:16
Львів став прикладом для України у впровадженні «чистої» енергії та енергоефективності.
У Львові презентували переваги заміщення газу та використання «чистої» енергії

Сьогодні, 26 травня, у Льовівській ОДА презентували економічні переваги реалізації проектів з виробництва «чистої» енергії, джерела фінансування та державну підтримку у відновлюваній енергетиці та заміщенні газу.

Найважливіші моменти у впровадженні енергосервісу та енергоменеджменту зауважив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

«Україна взяла курс на досягнення енергонезалежності. Тому ведеться активна робота над скороченням споживання газу, його заміщення альтернативними видами палива та відновлюваними джерелами енергії. З впевненістю можу сказати, що для успішного розвитку «зелених» проектів кожна з областей нашої країни, в тому числі Львівщина, має чималий ресурсний потенціал. Тому Держенергоефективності продовжує вивчати та презентувати на місцях перспективи впровадження «зелених» проектів. Для цього ми зміцнюємо співпрацю з місцевою владою», - зазначив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

За словами голови Львівської ОДА, область має річний технічно-досяжний потенціал відновлювальних джерел енергії у 4,27 млн. т у. п.

«Станом на 1 квітня Львівська область посіла 4 місце серед регіонів України за кількістю домогосподарств, що встановили сонячні електроустановки. Зокрема, у регіоні домогосподарства встановили 74 сонячних станцій загальною потужністю 1032 кВт. Ці показники протягом року будуть рости, а Львівщина продовжуватиме впроваджуватиме використання «чистої» енергії та відновлювальних джерел енергії», - зауважив Олег Синютка.

comments powered by HyperComments