На Львівщині незаконно приватизували 7 земельних ділянок

Четвер, 25 травня 2017, 15:42
Держава втратила майже 2 гектари землі.
На Львівщині незаконно приватизували 7 земельних ділянок

Нещодавно голові однієї з сільрад на Львівщині повідомили про підозру у скоєнні злочину за ч.2 ст.367 КК України. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ГУ НП у Львівській області.

За інформацією правоохоронців, упродовж 2006 — 2007 років, голова сільради на Яворівщині незаконно погоджував технічну документацію із відведення у приватну власність громадян семи земельних ділянок, загальною площею 1,8 гектарів, чим завдав збитків державі на 3,7 мільйона гривень.

Посадовець погодив та підписав документацію із землеустрою щодо передачі у власність земельних ділянок на прилеглій до міжнародної траси території. Відповідно до підготовлених документів, ці земельні ділянки знаходяться в межах населеного пункту. Проте фактично, всі ділянки розташовані за його межами.

Згідно із вимогами земельного законодавства, виділена земля могла надаватись у власність лише відповідним органом виконавчої влади, а не органом місцевого самоврядування.

Станом на сьогодні, на одній із таких ділянок вже розпочато будівництво готельно-відпочинкового комплексу.

Посадовця підозрюють у скоєнні службової недбалості (ч.2 ст.367 КК України), за що йому може загрожувати до п’яти років ув’язнення.

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments