Німецька скрипалька привезе до Львова автентичний інструмент

Четвер, 25 травня 2017, 14:47
На фестивалі “Віртуози” звучатиме справжня барокова музика.
Німецька скрипалька привезе до Львова автентичний інструмент

Із 18 травня до 11 червня Львів приймає 36-ий Міжнародний фестиваль музичного мистецтва «Віртуози», який цьогоріч багатий на цікавинки.

Однією з них стане концерт  «Барокова скрипка» 26 травня, де виступить з автентичним інструментом німецька скрипалька Сюзанна Мате.

За словами художнього керівника та диригента оркестру «Віртуози Львова» Сергія Бурка, у епоху бароко використовували спеціальні смички, вигнуті у протилежну сторону, ніби лук.

Цьогоріч музиканти виконуватимуть твори саме такими смичками, які виготовили за прообразами оригінальних старовинних моделей.

“Така перебудова для музикантів дозволить і їм, і слухачам наблизитися до давньої епохи та традицій виконання барокової музики”, - зазначив Сергій Бурко.

Гостя фестивалю Сюзанна Мате спеціалізується у виконанні старовинної музики. Інший соліст вечора, уродженець Львова, Іван Духнич працював асистентом Сюзанни Мате, навчався в Базелі, у єдиній європейській школі барокового виконавства, яка навчає справжніх основ володіння такими інструментами.

Як зауважив Сергій Бурко, зараз у Європі розпочалася своєрідна хвиля, коли всі звертаються до автентичних джерел.

На такому автентичному інструменті гратиме Сюзанна Мате, інші музиканти їй вторуватимуть на сучасних прототипах тієї епохи.

“Такі концерти відбуваються доволі рідко, тому це — непересічна подія для Львова”, - підкреслив Сергій Бурко.

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments