Шведи приїдуть до Львова, аби впроваджувати рівнодоступність

Четвер, 25 травня 2017, 13:49
Проект передбачає подолання стереотипів щодо людей із обмеженими можливостями.
Шведи приїдуть до Львова, аби впроваджувати рівнодоступність

30 — 31 травня у Львові, у рамках  проекту «РівноДоступність. Жити гідно всупереч долі», відбудеться низка тематичних заходів.

Відтак, 30 травня з 14 до 17 години, у приміщенні УКУ на Хуторівці пройде круглий стіл  за участю шведських і українських експертів «Доступність: Інклюзивний підхід до питань архітектурної доступності. Досвід Швеції та України».

31 травня, з 12 до 13 години, у приміщенні УКУ на Свенціцького,17, організують воркшоп «Без кордонів: ламаємо стереотипи про світ незрячих», під час якого відвідувачі дізнаються про світ людей з інвалідністю по зору з позиції людини, котра знає, як живуть і з чим стикаються такі люди у повсякденному житті.

Із 13 до 15 години, охочі зможуть взяти участь у мйстер-класі з української жестової мови під керівництвом голови Ради перекладачів жестової мови м. Києва, офіційногоа представника Всесвітньої асоціації перекладачів жестової мови (WASLI) в країнах Східної Європи та Середньої Азії Ігора Бондаренка.

Упродовж цього часу, у приміщенні Українського католицького університету (вул. Свенціцького, 17) діятиме фотовиставка «РівноДоступність. Жити гідно всупереч долі», де головними героями стали 18 осіб (чоловіків, жінок, дітей) зі Швеції та України, які, спираючись на право жити гідно, знайшли свій шлях у житті.

Проект реалізує Національна Асамблея людей з інвалідністю України у партнерстві з УКУ та за сприяння Посольства Швеції в Україні та Шведського Інституту.

Раніше “Справжня Варта” повідомляла, що у Львові адаптували мультфільм для незрячих дітей.

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments