У Львові адаптували мультфільм для незрячих дітей

Середа, 24 травня 2017, 15:28
Перші серії “Лиса Микити” презентували діткам.
У Львові адаптували мультфільм для незрячих дітей

У Львівській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті №100 для незрячих дітей представили дві перші серії мультфільму «Лис Микита». 

Стрічка доповнена окремою звуковою доріжкою з коментарем подій та описом персонажів – аудіодискрипцією. 

Адаптація мультфільму тривала від лютого 2017 року, у рамках соціально-культурного проекту, який одержав перемогу на конкурсі «Зробимо Львів кращим!».

Основне завдання полягало у тому, щоб написати коментар з урахуванням психологічних особливостей світосприймання сліпих дітей, озвучити його в студії звукозапису та накласти додаткову звукову доріжку на відеоряд мультика.

За словами керівника Львівського обласного осередку ГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» Оксана Потимко, від авторів було отримало невиключну ліцензію на адаптацію твору, його розміщення на сторінці для незрячих.

“Попри сліпоту, ці діти хочуть користуватись усіма благами цивілізації, доступними для їх зрячих однолітків. Львівська команда аудіодискрипторів, яка власне й впроваджувала цю послугу в Україні ще у 2013 році, готова робити цей світ кращим і відкритішим для всіх”, - зазначила Оксана Потимко.

Більше новин із життя Львова та області читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments