У Львові проти перейменування вулиці Дудаєва

Четвер, 25 травня 2017, 12:01
Львів’ян закликають обрати іншу вулицю для перейменування.
У Львові проти перейменування вулиці Дудаєва

Кілька днів тому на сайті Львівської міської ради з’явилися електронна петиція щодо перейменування вул. Дудаєва у Львові на честь новітнього Героя Василя Сліпака.

У Львові закликають перейменувати іншу вулицю на честь В. Сліпака. Користувачі соцмережі Фейсбук активно дискутують на цю тему.

“Дорогі львів'яни, дозвольте закликати вас обережно ставитися до однієї небезпечної витівки. Ідеться про перейменування вулиці Дудаєва. Насамперед, хочу зауважити, що Василь Сліпак є одним із найхоробріших Героїв нашої нації. Його ім'я стоятиме в одному ряду з Героями УПА, Січовими стрільцями, Холодноярськими повстанцями, козаками Богдана Хмельницького, лицарями короля Данила та дружинниками князя Святослава. Він заслужив у Львові не тільки центральну вулицю, а й пам'ятник”, - зазначає один із користувачів.

Та додає, що “батальйон імені Джохара Дудаєва бореться за Україну вже третій рік. У цій боротьбі вони втратили одного з найвидатніших вояків чеченського спротиву - Ісу Мунаєва. Разом з ними воює безстрашна дівчина-снайпер Аміна Окуєва. У боротьбі проти російського імперіалізму ці люди є побратимами Василя Сліпака. Тому, забираючи у львів'ян вулицю Дудаєва, ми ображаємо не тільки тих чеченців, які стоять проти російської навали, але й усіх бійців антиросійського фронту. Думаю, що Василь Сліпак не хотів би цього”.

Міських обранців закликають назвати на честь Героя іншу центральну вулицю,  а львів'ян бути обережними у підписуванні подібних петицій.

"Активістів" же, які створили цю петицію прошу не спекулювати на почуттях львів'ян і не зіштовхувати інтереси дорогих нашому місту людей”, - зазначив користувач.

Більшість львів’ян підтримали таку позицію, зазначивши, що вільні чеченці всього світу пишаються Львовом і ставлять його у приклад.

Дехто висловив пропозицію до міської влади, аби спроектувати нову вулицю, з багатоповерхівками для воїнів АТО, яку би назвали іменем Василя Сліпака.

Слід зазначити, що станом на сьогодні петицію підписала лише одна людина.

Більше новин із життя Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments