«Україна –Європейський щит!»: Як на Львівщині відзначать День Європи

Василь Січак  |  Середа, 24 травня 2017, 14:42
Представники мистецьких кіл Львівщини розповіли свої думки щодо проведення перформенсу на Львівському бронетанковому заводі
«Україна –Європейський щит!»: Як на Львівщині відзначать День Європи

У четвер, 25 травня, на території ДП «Львівський бронетанковий завод відбудеться відзначення Дня Європи під гаслом «Україна – Європейський щит!».

Про це на брифінгу повідомила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Христина Береговська.

За її словами, захід відбудеться за на території Львівського бронетанкового заводу на вулиці Стрийській, 73, о 15:30.

Програмою заходу передбачено поєднання європейської класичної, популярної музики та популярної музики у супроводі симфонічного оркестру під керівництвом відомої української диригентки Оксани Линів, хореографічно-пластичних етюдів, української військової техніки та військової атрибутики.

Урочистість буде супроводжуватись світловими та мультимедійними ефектами, оригінальними образотворчими декораціями, інсталяцією, що створять феєричний шарм та атмосферу свята.

Як розповіла Береговська, до участі у заході запрошено 350 осіб, зокрема учасників Революції гідності, учасників АТО, вдовів загиблих героїв та членів їх сімей, а також представників наукових та мистецьких кіл, ректорів вищих навчальних закладів Львова.

Окрім того, участь у заходах візьмуть високі представники дипломатичних кіл, зокрема Посол ЄС, а також посли двох країн Євросоюзу.

Також на території бронетанкового заводу відбудеться презентація бойової техніки, зокрема пожежної машини, яка розробляється львівськими спеціалістами.

Директор – художній керівник Львівського національного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької Василь Вовкун зазначив, що ми живемо у час гібридної війни з Росією.

"Це не шоу, а програма дій, щоб підтримати людей, які виробляють інтелектуальну міць для захисту українців та Європи. Ми повинні розуміти, що ми не у відчаї, ми  - у позитиві. Може ми не вміємо тримати зброю у руках, але вміємо боротись, адже культура і слово - це також зброя. Це не концерт, а дійство, яке об’єднує зброю і мистецтво", - зазначив Вовкун, коментуючи проведення цього заходу.

Він також додав, що назва проекту належить персонально йому і додав, що пишається тим, що бере участь у такому поважному заході.

Директор Львівської обласної філармонії Володимир Сивохіп зазначив, що мистецтво не повинно себе захищати. "Митці творять і вони не повинні себе захищати", - сказав Сивохіп.

 

 

 

comments powered by HyperComments