У Львові обговорили взаємодію громадськості та поліції

Максим Бурич  |  Вівторок, 23 травня 2017, 12:12
Важливість обміну досвідом між Україною та Чехією, безпека та співпраця правоохоронців з громадськістю обговорили у Львові.
У Львові обговорили взаємодію громадськості та поліції

Сьогодні, 23 травня, у Львові відбулась прес-конференція «Взаємодія громадськості та поліції», на якій обговорили досвід Чехії та співпраця з Україною. Представник «Празького інституту без пекових досліджень» Петр Пойман наголосив на важливості обміну досвідом та розвитку взаємодії поліції та громадян.

«На сьогоднішній день треба зробити ще багато речей. Поліція може скористатись обміном досвідом з колегами з Чехії та набути важливих знань. Наразі потрібно піднімати і актуалізовувати багато питань, зокрема і кібер-безпека, і  торгівля людьми і ще багато інших», - повідомив Петр Пойман.

Обмін досвідом між поліцейськими відбудеться за підтримки уряду Чеської Республіки у співпраці з місцевими партнерами.  Петр Пойман в рамках співпраці подарував прапор Чехії українським колегам.

«Для поліції важливо, аби вони засудили правопорушника, а для громадськості є важливо мати можливість зробити громадське затримання. Як поліція так і громада має зробити все можливе, аби забезпечити комфорт та безпеку життя», - повідомила, директор «Ла Страда», Маркета Гронкова.

Наразі чітких дат проведення співпраці між Україною та Чехії ще немає, але на майбутнє заплановане проведення спільних навчань та співпраці між поліцейськими. Вже завтра буде розпочато створення «карти злочинності Львова», яка має стати помічником для правоохоронців.

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments