Незабаром стартує купальний сезон на Львівщині

Понеділок, 22 травня 2017, 15:37
Водойми області готують до експлуатації.
Незабаром стартує купальний сезон на Львівщині

1 червня у Львівській області офіційно розпочнеться купальний сезон, до якого водні об’єкти готували упродовж весни.

До кінця травня відповідальні служби мають створити у межах підпорядкованих адміністративних територій не менше одного облаштованого місця масового відпочинку населення на водних об’єктах.

Аби упевнитись у безпеці відпочивальників, фахівці Центральної рятувально-водолазної служби у Львівській області уже провели водолазне обстеження дна підводної акваторії 7 пляжів, підготували 11 матросів-рятувальників із складу служби для чергування в місцях масового відпочинку на водних об’єктах та провели інструктаж із надання долікарської допомоги.

Разом із тим, керівництво області закликає мешканців і гостей бути обачними, адже попри усю проведену роботу, на водоймах Львівщини продовжують гинути люди. 

Так, 20 травня було зафіксовано загибель на воді 3 осіб. Характерними причинами загибелі стало купання в непристосованих для цього місцях та в нетверезому стані, а також нехтування правилами безпеки на воді, зокрема, купання у безлюдних місцях, що не дає можливості у разі небезпеки розраховувати на допомогу інших людей. 

Загалом, з початку року зафіксовано загибель на водоймах області 7 осіб.

Більше новин із життя Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments