У Львові вшанують пам’ять померлих від епідемії ВІЛ/СНІДу

Понеділок, 22 травня 2017, 13:44
Нині в Україні офіційно статус ВІЛ-позитивних мають майже 135,5 тис. людей.
У Львові вшанують пам’ять померлих від епідемії ВІЛ/СНІДу

23 травня о 12:00, біля пам’ятного знаку, у сквері на перетині вулиць Японської та Єфремова відбудеться акція «Незабуті», яка має на меті вшанувати пам’ять померлих від ВІЛ/СНІДу та привернути увагу до цієї проблеми (За період з 1987 до 2017 року в Україні налічується 41 502 померлих, з них — 747 у Львівській області).

“Україна нарешті дуже близько до мети - зупинки епідемії ВІЛ/СНІДу. Ми віримо, що це станеться у найближчі роки. Але, на жаль, та ситуація, яка є зараз, не завжди була такою. Ми всі знаємо, що наш шлях – це постійна боротьба. Боротьба за життя”, - зазначають організатори.

Та додають, що аби дожити до нині, до моменту, коли ВІЛ - більше не вирок, Україна втратила більш ніж 41 тис людей. 

“Серед них були активісти і громадські діячі, люди зі статками і без. Всі вони свідки минулого. Ми несемо пам’ять про них і досі. Їхній вклад у наше сьогодення неможливо переоцінити, неможливо забути. Ми пам’ятаючи про це, впевнено заявляємо, що сьогодні, завдяки спільним зусиллям, ліки є! І якщо б ці люди жили сьогодні, вони б мали шанс жити повноцінним життям на 100%”, - акцентують організатори.

Львів’ян закликають приєднатися до акції, віддати шану пам’яті загиблим від епідемії ВІЛ/СНІДу в Україні та нагадати живим, що ВІЛ – це не вирок, а ліки від нього є.

Захід організовує БО «БТ «Мережа» м. Львів».

Більше новин із життя Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments