У Львові парад до Дня вишиванки: як це було (ФОТО)

Юлія Субота  |  Четвер, 18 травня 2017, 14:26
Львів приєднався до святкування.
У Львові парад до Дня вишиванки: як це було (ФОТО)

Сьогодні, 18 травня, у Всесвітній день вишиванки від центру Львова пройшла масштабна хода під назвою “Вишиванка – твій генетичний код” до місця вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні та Героїв, які полягли за нашу волю й незалежність на сході України (Личаківське кладовище, поле почесних поховань №76).

Маршрут ходи проліг через такі вулиці: пл. Ринок – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. І. Франка – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечнікова (центральний вхід на Личаківське кладовище).

Левова частка присутніх - студенти з різних вишів Львова, проте, до вишиванкової ходи долучилось також чимало діток шкільного та дошкільного віку, а також старших людей.  

Львів`яни не лише прийшли віддати шану українській традиційній сорочці та показати свої вишивані скарби, а й своїм прикладом надихнути інших згадувати про своє національне коріння не лише по святах:

"Вважаю, що вишиванка - це обов`язково цілий стрій і вінок у коси, це ще й дуже стильний та красивий одяг, який не має припадати пилом й чекати "ліпшої нагоди", - вважає львів`янка Олена, яка прийшла на парад у красивій лляній вишиванці та джинсах. 

comments powered by HyperComments