У Львові з вогників виклали Кримський півострів та число 73

Четвер, 18 травня 2017, 09:53
Мешканці міста вшановують 73-тю річницю депортації кримськотатарського народу з Криму.
У Львові з вогників виклали Кримський півострів та число 73

На проспекті Свободи, біля пам’ятника Тарасові Шевченку, відбулась акція «Запали вогник у своєму серці», під час якої з вогників зобразили Кримський півострів з числом 73, контури національних українських та кримськотатарських символів «Тамга» і «Тризуб». 

До акції долучились львів’яни, переселенці та гості міста, а також представники влади.

Також на проспекті Свободи розпочалась акція зі збору підписів під зверненням до міжнародних структур із закликом вжити заходів щодо припинення окупації Криму Російською Федерацією і захисту громадян України на території півострова.

«18 травня у світі вшановують 73-тю річницю Сталінської депортації кримськотатарського народу, яка забрала життя майже половини корінного народу Криму. Четвертий рік окупації Криму Росією, знову поставлено під загрозу долю кримських татар. Майже дві тисячі кримських татар знайшли притулок у Львові», - підкреслили організатори.

Пам’ятні заходи відбудуться також 18 травня (з 18 год. на пр. Свободи відбудеться траурний мітинг) та 20 травня (о 18 год. почнеться перегляд фільму про Мустафу Джемілєва у Першій львівській медіатеці).

Більше новин із життя Львова та області читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments