Мешканці Львова вшанують пам’ять жертв депортації кримськотатарського народу

Середа, 17 травня 2017, 10:44
У місті відбудуться пам’ятні заходи з нагоди 73-річниці трагічних подій.
Мешканці Львова вшанують пам’ять жертв депортації кримськотатарського народу

17 травня з 20:30 до 22:00 на пр. Свободи (біля пам’ятника Тарасові Шевченку) відбудеться масова акція «Запали вогник у своєму серці», під час якої з вогників викладуть Кримський півострів та число 73, національні  українські та кримськотатарські символи («Тамга» і «Тризуб»).

Разом із тим, громадяни дадуть старт всесвітній акції зі збору підписів під зверненням до міжнародних структур із закликом вжити заходів щодо припинення окупації Криму Російською Федерацією і захисту громадян України на території півострова.

У четвер, 18 травня аналогічні заходи із вшанування 73-ої річниці Сталінської депортації кримськотатарського народу відбудуться по всьому світу. У Львові з 18:00 до 18:45 на пр. Свободи відбудеться траурний мітинг.

У суботу, 20 травня, з 18:00 до19:00 у Першій львівській медіатеці (вул. Мулярська, 2А) триватиме перегляд фільму «Мустафа» про життєву історію лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва.

Організаторами заходів виступають: Меджліс кримськотатарського народу, Всесвітній конгрес кримських татар, громадська організація «Крим SOS», кримськотатарський культурний центр «Кримський дім у Львові», Представництво Духовного управління мусульман Криму у Львові.

Більше новин із життя Львова та області читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments