Як у Садового знову розписались у власній неспроможності

Максим Бурич, Олег Довганик  |  Вівторок, 16 травня 2017, 21:28
Мер Львова заговорив про введення надзвичайного стану. Правда ввести його він не може
Як у Садового знову розписались у власній неспроможності

Львівський міський голова Андрій Садовий провів чергове засідання міської ТЕБ і НС. Єдина ціль для проведення такого зібрання - знову підтвердити, що чиновники міста не можуть виконувати свої безпосередні обов’язки - вивозити із міста сміття.

Після того, як чиновники прорапортували про те, що ситуація у місті критична, мер Львова взявся спілкуватись із журналістам на брифінгу. Винних знайшов одразу. Йому знову хтось заважає. На цей раз - знову влада і ...місцеві мешканці області, до яких сам мер чомусь так і не їздить, а відправляє своїх заступників.

І так, за словами Садового, проблему із сміттям потрібно вирішувати уже і негайно. Натомість про те, коли місто почне будувати завод за кошти бюджету розвитку - знову ні слова.

Натомість Садовий декілька разів встиг назвати меморандум "недієвим" й перевів стрілки на відшкодування коштів за субсидії.

Розписався у власній неспроможності і тепер уже заступник Садового Сергій Бабака. За його даними, сміттєва ситуація по Львову критична, а переповненість майданчиків – 35%.

Садовий одразу ж зазначив, що вся діяльність після підписання меморандуму – це кропітка робота на кожен день. Але звіт більше був схожий на обвинувачення влади, а не конкретні пропозиції щодо вирішення тяжкої ситуації зі сміттям.

«Після підписання меморандуму ми маємо вирішувати купу питань, адже підписавши документ проблема одразу ж не вирішилась. Зараз у Львові не вивезено 7,5 тисяч тонн сміття, з яких трохи більше 5 тисяч тонн лежить на землі. Ми говоримо про можливу надзвичайну ситуацію у місті, але ввести надзвичайний стан може тільки державна комісія Гройсмана», - заявив Садовий.

Керівник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб заявив, що у місті може бути надзвичайний стан та порадив львів’янам посилювати особисту гігієну, обмежити перебування на вулиці і т.ін.

«Нині мені дзвонив Кістіон, він володіє ситуацією. Завтра я буду у Києві і своїми силами буду бити на здоровий глузд. У місті надзвичайна ситуація. Є загроза для надзвичайного стану. Якщо держава почне нарешті виконувати свої обов’язки, то усе буде добре», - заявив Садовий.

Також він додав, що підписаний меморандум, в тому форматі, який був складений – не працює, а з усіх міст реально приймають сміття лише три. 

«Там є цифра - 570 тонн у день. Зараз є три міста, які приймають сміття, і ми можемо вивозити у день тільки 80 тонн. Зараз на майданчиках є більше 800 тонн сміття, яке ми не можемо вивезти. Про це питання якісно поінформований і Президент, і Прем’єр», - закцентував Андрій Садовий.

 Міський голова Львова підкреслив, що у країні є сотні полігонів, а Львів уже 11 місяців має проблему. То хто у цьому винен?

«Держава не дає нам жодної підтримки, тільки допомагають міжнародні інституції, а держава тільки обіцяє. Я говорив із усіма мерами, мої заступники були на місцях у області, але меморандум нічого не вирішив», - заявив Андрій Садовий.

Також очільник Львова зазначив, що жоден із мерів, який є членом «Самопомочі», не відмовився приймати сміття.

При цьому, відповідаючи на запитання журналіста "Радіо "Свобода" Галини Терещук, мер Львова зізнався, що до місцевих громад області їздять його заступники, а не він сам...

comments powered by HyperComments