Стало відомо, скільки землі продали на Львівщині

Олег Довганик  |  Понеділок, 15 травня 2017, 11:43
У 2016 році на львівщині продано продаж права оренди 187 земельних ділянок площею 3514 га сільськогосподарських земел державноі власності.
Стало відомо, скільки землі продали на Львівщині

Про це йшлось під час апаратної наради, де обговорили звіт та роботу управління Держгеокадастру у Львівській області. На земельних торгах ціна продажу перевищила стартову ціну на 3 млн грн або у 1,6 рази.

Також під час наради наголосили на тому, що область входить у трійку областей України щодо надання земельних ділянок учасникам АТО. Водночас заступник голови ОДА Ірина Гримак розкритикувала роботу Держгеокадастру у Львівській області, зазначивши що всього на торги у області було виставлено понад 500 ділянок, проте велика частина із них не була проданою.

Голова ОДА Олег Синютка доручив підготувати проект доручення про звернення до правоохоронних органів щодо проведення неналежної роботи із проведення грошової оцінки землі у області:"Як мінімум керівника потрібно звільнити, а як максимум закрити", - сказав Синютка.

Він також додав, що гроші у області щодо реалізації землі ходять поза бюджетом: "Треба знайти, у чиї кишені ці гроші ходять. Власники паїв за 25 років відійшли у кращий світ, а сільські голови колотять на цьому гроші. Я прошу правоохоронні органи на це відреагувати", - заявив очільник області. 

comments powered by HyperComments