Психологічна криза — не для Львова?

Понеділок, 15 травня 2017, 11:33
Львів’янка не змогла додзвонитися на телефон довіри.
Психологічна криза — не для Львова?

Уже минуло двадцять років з того моменту, як у Львові створили телефон довіри, на який анонімно, безкоштовно та цілодобово можуть звертатися громадяни за психологічною підтримкою. Чи справді це так?

Як повідомили у спільноті Варта-1, до них звернулася жінка, що перебувала у стані психологічної кризи та розповіла, що не змогла додзвонитися на жоден із номерів, де мали би надавати безкоштовну консультацію психолога.

“Чому у Львові так багато самогубств? Не знаєте, а я розповім! Зі мною не одноразово траплялися події, через які я хотіла покінчити життя самогубством, але якось з цим справлялась. Минуло 11 років, як я борюся сама із собою, але сьогодні я не витримала і перший раз в житті вирішила звернутися до психолога, або на службу довіри… І ось, що я Вам скажу: можна скоріше померти, аніж дочекатися підтримки. Я телефонувала на номер 15-58 де мені сказали, що не достатньо коштів на рахунку (хоча мені здається, що служба довіри має бути безкоштовною). Телефонувала ще на інші номери де надається безкоштовна консультація психолога, але там не брали трубку”, - зазначила жінка.

Адміністратор спільноти Варта-1 вирішила перевірити чи насправді все так, як йдеться у повідомленні, і, на жаль, інформація підтвердилась.

“Прийшло в запропоновані новини ось таке повідомлення… Я поспілкувалася з людиною у приватних повідомленнях, згодом сама спробувала зателефонувати за номером служб і дійсно не додзвонилася до жодної з них”, - зазначила Марія Воробець.

Більше новин із життя Львова та області читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments