Львовом вперше пройшла Урочиста хода до Дня матері (ФОТО)

Юлія Субота  |  Неділя, 14 травня 2017, 17:07
Місцеві активісти прагнуть започаткувати нову традицію.
Львовом вперше пройшла Урочиста хода до Дня матері (ФОТО)

Сьогодні, 14 травня, центром Львова пройшла перша Урочиста хода до Дня матері. Особливістю заходу стало вбрання учасників - вишиванка, у такий спосіб активісти намагаються започаткувати нову традицію:

"Сьогодні святкуємо справжнє традиційне українське свято - День матері й ми організували таку святкову ходу. Адже матір в українській історії не просто біологічна складова чи гендерна, а образ берегині сім`ї, нації та воїнства", - розповів співорганізатор заходу, лідер "Національного Корпусу" на Львівщині Святослав "Хоробрий" Сірий. 

"Образ жінки, образ матері в українській нації – це не просто біологічна приналежність. Ще у трипільців була Мати-берегиня, у слов’ян була Лада - берегиня сім’ї, закоханих і нації. Також Mатір Божа - Покрова, яка є не тільки берегинею жіноцтва, а також всього українського війська, що ми пам’ятаємо до тепер, - звернувся він до учасників заходу. - Наші матері – це основа. Це те, з чого все починається. Ми всі завдячуємо нашим українським матерям, тим, що ми можемо ходити по цій землі, тим, що маємо правильне патріотичне виховання, тим, що зараз можемо захищати свою країну, як тут, так і на Сході захищати її інтереси. Слава українським матерям. Слава українським жінкам. Та слава нашій праматері – Україні!"

До участі у акції також долучились організації: "Свобода", Правий Сектор, ОУН, Дух Нації та Сокіл.

Урочиста хода стартувала від пам`ятника Андрею Шептицькому й пройшли містом до монумента Тарасові Шевченку, де відбулось святкове віче. По всьому маршруту активісти роздавали квіти жінкам та вітали зі святом. 

comments powered by HyperComments