У Львові розпочнеться кампанія з профілактики артеріальної гіпертензії

П'ятниця, 12 травня 2017, 15:58
Цьогоріч у місті прийняли програму із запобігання і лікування серцево-судинних захворювань.
У Львові розпочнеться кампанія з профілактики артеріальної гіпертензії

15 травня у Львові стартує чергова кампанія із профілактики і раннього виявлення артеріальної гіпертензії. 

У всіх лікарнях та поліклініках, а також в спеціальних наметах на вулицях міста буде вимірюватись тиск всім охочим. Такі акції відбуваються у Львові щорічно вже більше 10 років.

Слід зазначити, що цьогоріч на реалізацію Програми запобігання та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань у Львові передбачають 15 мільйонів гривень.

“Протягом останніх років ми зробили велику кількість профілактичних кампаній в місті. Масові вимірювання тиску, рівня цукру в крові, тести на ракові захворювання. Ця профілактика дала дуже конкретні результати і врятувала життя багатьом людям, які вчасно звернули увагу на своє здоров’я”, - підкреслив міський голова Львова, Андрій Садовий.

Особливу увагу цьогоріч звернуться на серцево-судинні захворюваня, смертність від яких займає в Україні перше місце. Причина такої невтішної статистики - несвоєчасне звернення до лікарня та недостатність обладнання для швидкого реагування.

Як зазначив мер Львова, за виділені 15 мільйонів гривень у місті збираються придбати медикаменти, кардіографи, дефібрилятори та сучасні кардіографічні установки.

Більше новин із життя Львова та області читайте на “Справжній Варті”.

 

comments powered by HyperComments